Βραβεία Πινόκιο για τα fake news

Βραβεία Πινόκιο για τα fake news
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το καλό site TVXS γιορτάζει τα 10 του χρόνια και οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Fake News και Δημοκρατία».

05 Δεκεμβρίου 2018

Στην εκδήλωση αυτή που θα γίνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή) θα έχουμε την απονομή των βραβείων «Πινόκιο» στα... καλύτερα fake news της δεκαετίας.

Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από τους δημοσιογράφους Αγγέλα Νταρζάνου, Δώρα Αυγέρη, Κώστα Αρβανίτη, Αποστόλη Καπαρουδάκη και Ανδρέα Παναγόπουλο.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Γιώργος Αυγερόπουλος, Ρένα Δούρου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Νίκος Φίλης, Νίκος Καραχάλιος και Στέλιος Κούλογλου.

To πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:
15:00-20:00 Προβολή ντοκιμαντέρ για Fake News | Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα (Στέλιος Κούλογλου)
15:00-16:00 Ψεύτικες Εικόνες (Μέρος 1ο)
16:00-17:00 Ψεύτικες Εικόνες (Μέρος 2ο)
17:00-18:00 25 και ένα ψέματα για να πουλήσετε έναν πόλεμο
18:00-19:00 Εδώ Αφγανιστάν
20:00-22:00 Βραβεία «Πινόκιο» και συζήτηση με θέμα «Fake News και Δημοκρατία».
22:00 + Πάρτι

Αρθρο για τα fake news έγραψε στο TVXS και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ιδού τι λέει για την τελευταία φορά που έπεσε ο ίδιος θέμα fake news: «Την προηγούμενη εβδομάδα έπεσα και εγώ, για μία ακόμη φορά, θύμα παραπληροφόρησης και fake news. Με την «είδηση», η οποία διακινήθηκε από το Πρώτο Θέμα και άλλα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, ότι στη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Μάτι, ρώτησα πυρόπληκτη κυρία, που καθόταν δίπλα μου, για κάποια νεαρή κοπέλα που είχε πάρει τον λόγο: «δικιά μας είναι αυτή; ». Η «είδηση» διαψεύστηκε αμέσως από την ίδια τη γυναίκα στην οποία υποτίθεται ότι έκανα την ερώτηση. Από τη θέση του πρωθυπουργού είναι φυσικά πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί η παραπληροφόρηση. Πώς μπορούν όμως να προστατευθούν οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας, που βομβαρδίζονται καιρό τώρα με κατασκευασμένες, τρομοκρατικές ειδήσεις, όπως για παράδειγμα για την επικείμενη περικοπή των συντάξεων, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους για το αντίθετο;»