Μονοήμερο «λουκέτο» στο Νέο Epsilon για τα σχόλια του Τάκη Τσουκαλά

Μονοήμερο «λουκέτο» στο Νέο Epsilon για τα σχόλια του Τάκη Τσουκαλά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βαρύς ο πέλεκυς για το κανάλι του Φίλιππου Βρυώνη, με μια ποινή που είχε να επιβληθεί πολλά χρόνια σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο.

11 Δεκεμβρίου 2018

Την ποινή της διακοπής λειτουργίας για μια ημέρα και πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ επέβαλλε το ΕΣΡ στο Νέο Epsilon -πρώην Νέο Κανάλι, New TV- για τα ρατσιστικά σχόλια εναντίον του Θανάση Αντετοκούνμπο στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά. Το κανάλι θα πρέπει να κατεβάσει τους διακόπτες του την 10η Ιανουαρίου, όπως σημειώνει στην απόφασή του το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Μετά τον σάλο που ξέσπασε, πάντως, το «Άντε Γεια» κόπηκε από το πρόγραμμα του Νέου Epsilon και μεταδίδεται πλέον μόνο διαδικτυακά μέσω YouTube.

Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που εφαρμόζεται ποινή προσωρινής διακοπής λειτουργίας ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου. Συνήθως επιβάλλονταν σε κανάλια και ραδιόφωνα που παραβίαζαν διατάξεις σχετικά με την ποιοτική στάθμη του προγράμματός τους (090, μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου κ.λπ.), τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους τους κ.λπ.

Επιπλέον, το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο ύψους 45 χιλιάδων ευρώ στο Open -πρώην Epsilon- για «δραματοποίηση γεγονότων» σχετικά με τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη από τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη, και 15 χιλιάδες ευρώ στον Alpha για παραβίαση της διάταξης περί «προστασίας ανηλίκων» από την σειρά «Τατουάζ».