Βολές προειδοποιητικές από το ΕΣΡ…

Βολές προειδοποιητικές από το ΕΣΡ…
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με το πρώτο 24ωρο «λουκέτο» σε κανάλι για ρατσιστικά σχόλια σε εκπομπή…

11 Δεκεμβρίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την ποινή που επέβαλαν στο «Νέο Epsilon» (πρώην Νέο Κανάλι, New TV και πάει λέγοντας) του Φίλιππου Βρυώνη, διακοπή λειτουργίας για μια ημέρα και πρόστιμο 30.000 ευρώ (λόγω… ειλικρινούς μεταμέλειας) για τα ρατσιστικά σχόλια του Τάκη Tσουκαλά στην εκπομπή του «Άντε γεια» εναντίον του Θανάση Αντετοκούνμπο, δείχνουν ότι είναι αποφασισμένα να μην αφήσουν περιθώρια σε κανέναν για τέτοιου τύπου συμπεριφορές.

Θέλουν να κάνουν ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι ειδικά φασιστικές νοοτροπίες, ρατσιστικά, σεξιστικά σχόλια, φυλετικές διακρίσεις μέσα από τη μικρή οθόνη δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτές. Γι αυτό κι έκαναν την αρχή με ένα «λουκέτο» ενώ την ίδια ποινή είχαν συζητήσει και για το «ΑΡΤ TV» του Γιώργου Καρατζαφέρη για το κατάπτυστο δήθεν τηλεγκάλοπ για τον αδικοχαμένο Ζακ Κωστόπουλο. Τότε επικράτησε η λογική ενός βαρύτατου προστίμου (150.000 ευρώ για περιφερειακό κανάλι) αλλά αυτή τη φορά αποφασίστηκε να γίνει η αρχή με το κατέβασμα του σήματος του καναλιού για μια ημέρα.

Να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ έχει δικαίωμα επιβολής «λουκέτου» μέχρι και για δύο μήνες σε ένα κανάλι. Και με την κίνησή τους αυτή δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να το πάνε και παρακάτω. Και πολύ καλά θα κάνουν καθώς δεν επιτρέπεται μέσω της τηλεόρασης να γίνονται αποδεκτές τέτοιου τύπου συμπεριφορές. Κι επιτέλους αυτό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε κάθε… ανεγκέφαλο κατεργάρη, που είτε διακατέχεται από τέτοιες… ιδέες είτε επιχειρεί να προσελκύσει συγκεκριμένο τηλεοπτικό κοινό.

Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως… πλάκα ή με ημίμετρα. Ας γίνει μάθημα σε όλους ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η διοίκηση της Τσέλσι στη ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της. Απέκλεισε δια βίου από τα εντός έδρας παιχνίδια της τέσσερις οπαδούς της που επιτέθηκαν με ρατσιστικά σχόλια σε παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι σε πρόσφατη αναμέτρησή τους στο «Στάμφορντ Μπριτζ».