Τα θαυμάσια μουσικά ημερολόγια του Παύλου Τσίμα

Τα θαυμάσια μουσικά ημερολόγια του Παύλου Τσίμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακουσα και τις δύο εκπομπές που έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος τις μέρες των γιορτών στον ΣΚΑΪ 100.3.

27 Δεκεμβρίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Πρωινά, 10 με 11, Χριστούγεννα ανήμερα αλλά και την επομένη, δύο εκπομπές (ηχογραφημένες υποθέτω) με πολλή μουσική και λιγότερα λόγια. Και αυτά, τα λόγια εννοώ, κυρίως, γύρω από τα τραγούδια.

Δεν με εκπλήσσει πλέον ο Τσίμας με τις μουσικές επιλογές του. Αν και πολιτικός συντάκτης παρακολουθεί τη μουσική επικαιρότητα και ξέρει να διαλέγει καλά άλμπουμ. Οπως π.χ. τον Kamasi Washington που έβγαλε φέτος ένα άκρως ενδιαφέρον cd. Οπως ξέρει π.χ. να παίζει χριστουγεννιάτικα κομμάτια από Eric Clapton (ολοκαίνουργιο) ή Bruce Springsteen (κορυφαίο).

Θα μου πείτε, είναι τόσο σπουδαίο και δύσκολο να γνωρίζει κάποιος τον Kamasi Washington και να βάζει τραγούδι του στην εκπομπή του; Σαφώς και όχι αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις σαφώς και ναι. Για να ρωτήσουμε 10 πολιτικούς συντάκτες για τον Kamasi να δούμε τι απαντήσεις θα πάρουμε... Οχι, δεν είναι οδηγός στη Formula 1. Χαίρεσαι να βλέπεις δημοσιογράφους να γνωρίζουν από καλή μουσική. Είναι η πιο απτή απόδειξη για την αισθητική τους.

Τα μουσικά ημερολόγια των γιορτών που... έγραψε ο Παύλος Τσίμας ήταν πολύ καλύτερα και πιο πλουραλιστικά από ολόκληρα μουσικά ραδιόφωνα της πόλης.