Ανθρωποι που χορεύουν, γελάνε, θυμώνουν, ερωτεύονται και δηλώνουν πως είμαστε εδώ

Ανθρωποι που χορεύουν, γελάνε, θυμώνουν, ερωτεύονται και δηλώνουν πως είμαστε εδώ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Εφημερίδα των Συντακτών κυκλοφόρησε σήμερα με στίχους του Παύλου Παυλίδη στον πρωτοσέλιδο τίτλο της.

31 Δεκεμβρίου 2018

«Οσους κλωτσάνε με μανία μπρος στα μάτια μας / τον πληγωμένο κι αβοήθητο εαυτό τους / τους περιμένει ένα φίδι μες στον ύπνο τους / έχει τρυπώσει ήδη μέσα στ' όνειρό τους».
Είναι το πρώτο τετράστιχο από το «Ενα αλλιώτικο παιδάκι», το καινούργιο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη και των B-movies που είναι αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο και έχει γίνει ήδη viral. Μόνο η «Εφ.Συν.» θα μπορούσε να βγει με τέτοιο πρωτοσέλιδο, καμία άλλη εφημερίδα...\

Στην εφημερίδα μιλάει η Μαρίνα Δανέζη που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του καταπληκτικού βίντεο-κλιπ του κομματιού. Γιατί όσο σπουδαίο είναι το τραγούδι, αλλά τόσο σπουδαίο είναι και το βίντεο που το συνοδεύει. Ο συνδυασμός τους είναι το κάτι άλλο, κάτι το μοναδικό.

«Αλλοι μιλάνε με λέξεις, άλλοι με στίχους και μουσική, εμείς οι σκηνοθέτες μιλάμε με εικόνες», λέει στην «Εφ.Συν.» η Μαρίνα. «Το βίντεο δεν θα μπορούσε παρά να έχει ως πρωταγωνιστές φίλους του Ζακ αλλά και ανθρώπους που συντάσσονται με τις διεκδικήσεις αυτές. Οι στίχοι του Παύλου είναι συγκλονιστικοί. Η μουσική του τραγουδιού έχει φοβερή ενέργεια. Εγώ προσπάθησα να χτίσω πάνω σ’ αυτά. Κόντρα στον θάνατο, να βάλω τη ζωή. Κόντρα στο μίσος, την αγάπη. Ανθρωποι που χορεύουν, γελάνε, θυμώνουν, ερωτεύονται και δηλώνουν πως είμαστε εδώ γύρω από ένα τραπέζι, διαφορετικοί, αλλά ο ένας πλάι στον άλλο και μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Υπάρχει κι αυτός ο δρόμος. Είναι κι αυτός μια επιλογή».

Ολη η συνέντευξη της Μαρίνας Δανέζη στη σημερινή έντυπη έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών.