Επαιξε κανονικά η ΕΡΤ το ρεπορτάζ που κατηγορείται ότι δεν έπαιξε

Επαιξε κανονικά η ΕΡΤ το ρεπορτάζ που κατηγορείται ότι δεν έπαιξε
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διέκοψαν το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι που η ΕΡΤ δεν μετέδωσε τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

13 Ιανουαρίου 2019

Καθώς φαίνεται όμως δεν είναι έτσι. Δεν ήταν καλά πληροφορημένοι καθώς η ΕΡΤ έπαιξε κανονικά το ρεπορτάζ. Αψευδής μάρτυρας το παρακάτω βίντεο ενώ και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, παραθέτει ακριβώς τα γεγονότα όπως έγιναν.

Στις 11/1/2018 η ΕΡΤ1 στο δελτίο στις 3 το μεσημέρι είχε ζωντανή σύνδεση από την συμβολή των οδών Ηρώδου του Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου κλούβες των ΜΑΤ, δεν επέτρεπαν τους διαδηλωτές να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάδελφος Ελίνα Κολύβα, σε απευθείας σύνδεση έδειχνε το ασθενοφόρο που ήρθε για τη διακομιδή της εκπαιδευτικού που «έφαγε» τα δακρυγόνα. Το επόμενο πλάνο ήταν οι διαδηλωτές με την συνάδελφο να αναφέρει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και την διαφωνία τους με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Λογικό κανείς από τους ακτιβιστές να μην δει την είδηση, καθώς ήταν παρόντες στην διαδήλωση.
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 9.20 περίπου της ίδιας ημέρας η ΕΡΤ1 έπαιξε βίντεο, το οποίο ξεκινούσε με την πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, τα αιτήματά τους και με δηλώσεις εκπαιδευτικών που ζητούν προσλήψεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακολούθησε η περιγραφή της βίαιης καταστολής από τα ΜΑΤ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μια εκπαιδευτικού και του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Δελλή. Υπάρχει φυσικός ήχος και εικόνα που περιγράφει την ένταση και την βία.
Παραθέτει το βίντεο με κάρτα την καταγγελία του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος καταγγέλλει τον Τσίπρα ότι κάνει τη βρώμικη δουλεία. Υπήρχε η διαφοροποίηση της Γεροβασίλη για εκείνους τους ΜΑΤατζήδες, που νοσταλγούν άλλες εποχές, γίνεται αναφορά στην ΕΔΕ που διέταξε η ΕΛΑΣ και το βίντεο κλείνει με την υπενθύμιση ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί δίνουν ραντεβού έξω από τη βουλή την ώρα της ψήφισης ου νομοσχεδίου, με αναφορά στην 24ωρη απεργία και τη στάση εργασίας των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών την ίδια ημέρα.