«Πρέπει να εκτοπιστείτε αγαπητέ…»

«Πρέπει να εκτοπιστείτε αγαπητέ…»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος συνάντησε τον Τζίμη Πανούση και είδε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού του «Κάγκελα παντού»…

14 Ιανουαρίου 2019

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του Τζίμη Πανούση, στις 13 Ιανουαρίου 2018. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και ανέβασε στην ιστοσελίδα του ένα απόσπασμα από την εκπομπή «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι».

Η εκπομπή προβλήθηκε τις Απόκριες του 1987 και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Μαζάνης. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα βλέπουμε την τηλεοπτική συνάντηση του Διονύση Σαββόπουλου με τον Τζίμη Πανούση στο λόφο του Φιλοπάππου. Κι ενώ ο παρουσιαστής της εκπομπής βιάζεται να τον χαρακτηρίσει εκφραστή της λαϊκής παράδοσης, όταν βλέπει το βίντεο κλιπ του τραγουδιού του «Κάγκελα παντού», αλλάζει γνώμη. «Πρέπει να εκτοπιστείτε αγαπητέ! Θα φροντίσω εγώ ο ίδιος γι’ αυτό!», του λέει και του ζητά πίσω το κατοστάρικο που πλήρωσε για να το δει.

Την παρέα συμπληρώνει ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης και όλοι μαζί καταλήγουν τελικά να τραγουδούν, γιορτάζοντας με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την Αποκριά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση του βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Κάγκελα παντού», το οποίο είχε σκηνοθετήσει ο Τζίμης Πανούσης και θεωρήθηκε ανατρεπτικό για εκείνη την εποχή.