Ο 88μισό ζει και παίζει πολύ καλές μουσικές

Ο 88μισό ζει και παίζει πολύ καλές μουσικές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συνεχίζει να αποτελεί όαση στα FM της Θεσσαλονίκης.

17 Ιανουαρίου 2019

Βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα τον Νοέμβριο του 1993, πάνω από 25 χρόνια πριν, ως το ραδιόφωνο του ιστορικού πολυχώρου Μύλος. Παρόμοια περίπτωση δηλαδή με το Ρόδον Live και τον Ρόδον 94.4, στην Αθήνα. Το πρώτο του στούντιο ήταν ένα... βαγόνι, από το οποίο πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του «εναλλακτικού» ραδιοφώνου της συμπρωτεύουσας αλλά και κάποια της Αθήνας (π.χ. Κωνσταντίνος Τζούμας, Τζίμης Πανούσης κ.ά.).

Τα τελευταία 10 χρόνια όμως έχει μπει «στον πάγο», καθώς δεν έχει ούτε εκπομπές, ούτε διαφημίσεις. Παρόλα αυτά όμως συνεχίζει και παίζει τις πολύ καλές ξένες μουσικές του, για τις οποίες έγινε γνωστός όλα αυτά τα χρόνια. Όντας, ακόμα, ένα από τα λίγα «εναλλακτικά» ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Imagine 89.7, τον 9,58 της ΕΡΤ3, τον Republic 100.3 -και αυτός χωρίς εκπομπές- και τον Fly 104.

Παρακάτω, ενδεικτικά, μια λίστα από το playlist του 88μισό σε μια τυχαία ώρα. Περιλαμβάνει παλιές και νέες κυκλοφορίες, διασκευές, εναλλακτικές version mainstream επιτυχιών, κομμάτια λιγότερο γνωστά από δημοφιλείς μπάντες κ.ά. Σε ποιότητα συναγωνίζεται άνετα (και ξεπερνάει σε ορισμένες περιπτώσεις) ραδιοσταθμούς του είδους του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Mishka - Coastline Journey
Hugh Laurie - Kiss of Fire
Andrea Cardillo - Roxanne
Tom Gaebel - Back On The Road
Mayer Hawthorne - Robot Love
Eric Burdon - Woman Of The Rings
Imany - Don't Be So Shy (live)
Lhasa De Sela - Love Came Here
Kate Rusby - I Am Streched On Your Grave
Mick Harvey - October Boy
Crooked Still - Ain't No Grave
Joe Dassin - Et Si Tu N'existais Pas
Shivaree - The Snake
DeVotchKa - Strizzalo
Ella Fitzgerald - Blue Skies