Μείνετε ρε παιδιά για λίγο... σταθεροί

Μείνετε ρε παιδιά για λίγο... σταθεροί
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τόση και τέτοια… σταθερότητα στην πολιτική ζωή του τόπου δε νομίζω ότι έχουμε ξαναζήσει.

21 Ιανουαρίου 2019

Του Σωτήρη Μανιάτη

Από το πέρα δώθε ορισμένων βουλευτών, μας έχει πιάσει... ναυτία. Φεύγουν κάποιοι από τους ΑΝΕΛΛ, μένουν στην κυβέρνηση, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλος λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, άλλος ότι θα την υπερψηφίσει και πάει λέγοντας.

Την κοπανάνε κάποιοι από την Ένωση Κεντρώων και κόβουν... λάσπη προς ΑΝΕΛΛ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ που μέχρι χθες ψήφιζε τα πάντα στην συγκυβέρνηση τώρα απειλεί να καταψηφίσει τα νομοσχέδια που πριν υποστήριζε. Την κάνει ο άλλος από το Ποτάμι και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κρατάει και την έδρα του και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Έτερος από το ίδιο κόμμα που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει τις Πρέσπες αλλά παραμένει στο κόμμα ενώ αν αποφασίσει να φύγει θα παραδώσει την έδρα του, την κάνει ξαφνικά με… ελαφρά πηδηματάκια κρατά την έδρα και αφήνει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα το Ποτάμι. Άλλος του ίδιου κόμματος και παρόμοιας γραμμής λέει χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι θα δει πρώτα τις εξελίξεις και μετά ούτε λίγο ούτε πολύ θα αποφασίσει προς τα πού θα… κόψει ρόδα μυρωμένα. Και λίγες ώρες μετά ανεξαρτητοποιείται κι αυτός, μέσω FB (!), διατηρώντας βεβαίως βεβαίως και την έδρα του...

Διαφωνεί ο άλλος με τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζει ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία και διαγράφεται εν ριπή οφθαλμού αλλά ούτε αυτός παραδίδει την έδρα του. Και οι ανεξάρτητοι βουλευτές ολοένα και αυξάνονται. Άλλος που έχει καιρό ανεξαρτητοποιηθεί αλλά ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, κάνει… ρεσάλτο στη ΝΔ και πλέον θα ακολουθήσει την κομματική πειθαρχία.

Χάνει το κόμμα τους βουλευτές και η Βουλή τα κόμματα! Κάντε μια στάση να κατέβουμε. Μας έπιασε ζαλάδα…