Αθηναϊκό μουσικό ραδιόφωνο, βαθιά νυχτωμένο...

Αθηναϊκό μουσικό ραδιόφωνο, βαθιά νυχτωμένο...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χθες, Δευτέρα, λόγω των βραβείων Grammy, υπήρχε ένα κομμάτι, ένα τραγούδι, που έπαιζε σε όλο τον κόσμο!

12 Φεβρουαρίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ήταν το «This Is America» του Childish Gambino που κέρδισε τα βασικά βραβεία ως το τραγούδι της χρονιάς. Και δικαίως. Ελάτε λοιπόν να δούμε μέσω του Media Inspector πόσο το έπαιξαν, χθες, τα αθηναϊκά ραδιόφωνα. Χθες που ήταν στην άμεση, πιο άμεση δεν γίνεται, μουσική επικαιρότητα.

Το παρουσίασε πρώτος ο Easy 97.2 πολύ πρωί, αξημέρωτα ακόμα, ίσως και τυχαία. (update: Δεν ήταν τυχαία. Το αντίθετο. Ο σταθμός, όπως μας ενημέρωσαν, έκανε αφιέρωμα στα Grammy, στο Easy Breakfast, με την αεικίνητη Κατερίνα Ζαρίφη!). Ακούστηκε στη συνέχεια στο News247 88.6 στις 9 το πρωί και αμέσως μετά το έβαλε ο Θεοδόσης Μίχος στον Best 92.6. Ακολούθησε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο Παύλος Τσίμας που είναι μέσα στη μουσική περισσότερο από πολλούς μουσικούς παραγωγούς. Το ακούσαμε ξανά στο Kosmos FM στις 3 το μεσημέρι και στον Γιάννη Πετρίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα στις 4 και μισή το απόγευμα. Τέλος, μεταδόθηκε άλλες δύο φορές από το Kosmos FM στις βραδινές του εκπομπές και αυτό ήταν όλο.

Δηλαδή, το Νο 1 κομμάτι χθες παντού στον κόσμο αγνοήθηκε παντελώς από τα αθηναϊκά μουσικά ραδιόφωνα. Μόνο σε δύο μπήκε στο playlist (και σε τρία ειδησεογραφικά!). Προφανώς ζουν σε άλλη εποχή. Καμία επαφή με τη μουσική πραγματικότητα. 

Δεν μπορείς πια να τους δείξεις την παραμικρή εμπιστοσύνη. Θέλεις να ξέρεις τι γίνεται στη παγκόσμια μουσική επικαιρότητα; Τότε μην ακούς ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο