Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου σήμερα
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ας αναγνωρίσουμε τη δύναμη του ραδιοφώνου για την προώθηση του διαλόγου, της ανοχής και της ειρήνης» αναφέρει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

13 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και το γιορτάζουμε εννοείται. Πολύ σωστά στο μήνυμά του ο Αντόνιο Γκουτέρες τονίζει πως «ακόμη και στο σημερινό κόσμο των ψηφιακών επικοινωνιών, το ραδιόφωνο φτάνει σε περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα MME». Το ραδιόφωνο μπορεί να δημιουργήσει μια κοινότητα, υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και σημειώνει πως είναι ένας ζωτικής σημασίας τρόπος ενημέρωσης, επανένταξης και ενδυνάμωσης των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

Σημειώστε πως στις 13 Φεβρουαρίου 1946 λειτούργησε για πρώτη φορά το Ραδιόφωνο του ΟΗΕ.

Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε σήμερα και παρουσιάζει την εκπομπή «Παρασκήνιο - Ραδιοφωνικά σίριαλ». H εκπομπή, που προβλήθηκε στην ΕΡΤ στις 19 Νοεμβρίου 1980, είναι αφιερωμένη στα ραδιοφωνικά σίριαλ, που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στην Ελλάδα το 1953. Οι συγγραφείς μεγάλων ραδιοφωνικών επιτυχιών, Βαγγέλης Γκούφας και Γιάννης Φίλιππας, αποκαλύπτουν πώς δημιουργούνται, πού απευθύνονται και τι σκοπό εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα προσφερόμενα διαφημιστικά προγράμματα.