Σχέδια, προσθήκες και αλλαγή... πλεύσης

Σχέδια, προσθήκες και αλλαγή... πλεύσης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάποιοι στη μικρή οθόνη τρέχουν και δε φτάνουν...

19 Φεβρουαρίου 2019

Του Σωτήρη Μανιάτη

Στο τηλεοπτικό τοπίο, σε μια από τις πλέον... αναγνωριστικές και εξαιρετικά δύσκολες περιόδους, τα στελέχη των καναλιών επιχειρούν να βγάλουν συμπεράσματα από τα πρώτα αλλά σαφή αποτελέσματα των παραγωγών τους. Και να επανασχεδιάσουν, να επανεκτιμήσουν, να επανατοποθετήσουν τα προϊοντά τους ή να προσθέσουν άλλα για να τονώσουν τα προγράμματά τους.

Στον ΣΚΑΪ λέγεται ότι ήδη σχεδιάζουν αλλαγή... πλεύσης καθώς διαφαίνεται ότι το τηλεοπτικό κοινό «μπούκωσε» από την υπερκατανάλωση ριάλιτι κάθε τύπου. Έπρεπε βέβαια να έχουν εντοπίσει τα δεδομένα από την περασμένη σεζόν. Όταν υπερφορτώνεις το πρόγραμμά σου με περισσότερες από πέντε έξι ώρες και σχεδόν καθημερινά τέτοιου τύπου εκπομπές εκτός ότι αλλάζεις κοινό στο οποίο απευθύνεσαι πρέπει να αναμένεις ότι θα κουραστεί και θα σου γυρίσει την πλάτη. Τώρα με «Ράδιο Άρβύλα», «Βινύλιο», το βραδινό πολιτικό τοκ σόου «Ρουά ματ» την επιμήκυνση αλλά και τη σταδιακή... διαφοροποιήσηση του δελτίου ειδήσεων προσπαθούν να αλλάξουν το μείγμα, να κάνουν όσο γίνεται αλλαγή... πορείας. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν στελέχη του καναλιού να αναζητούν ήδη σειρές μυθοπλασίας κυρίως για την επόμενη σεζόν καθώς και άλλου τύπου σόου, τηλεπαιχνίδια κ.α., που θα γεμίσουν το πρόγραμμα.

Στον ΑΝΤ-1 βλέποντας τα καλά αποτελέσματα από σειρές μυθοπλασίας και σόου, αλλά και με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων να εμφανίζει διαρκώς ανοδική πορεία τα στελέχη του καναλιού σχεδιάζουν να τονώσουν το πρόγραμμα αλλά ακολουθώντας την ίδια τακτική. Άλλωστε αυτή είναι που φαίνεται να τους άλλαξε την πτωτική περσινή πορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται ήδη τονωτικές ενέσεις με σειρές μυθοπλασίας ίσως και μία εποχής ενώ αναζητούνται και νέα όπλα για την επόμενη σεζόν.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος βρίσκονται και τα στελέχη του ALPHA που βλέπουν ειδήσεις και σειρές να αποδίδουν τα μέγιστα. Καθώς πάντως κάποιες παραγωγές ολοκληρώνονται τα στελέχη του καναλιού της Κάντζας σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο STAR συνεχίζουν στη χαραγμένη σταθερή πορεία των τελευταίων σεζόν ενώ με το MasterChef να... υπεραποδίδει βλέπουν να καταγράφουν κι αυτή μικρή ανοδική τάση. Οι σχεδιασμοί τους πάντως για την ώρα παραμένουν ίδιοι χωρίς να αποκλείονται και κάποιες διορθωτικές κινήσεις κυρίως για την επόμενη περίοδο.

Να ξεπεράσουν τις όποιες... δυσχέρειες εμφανίστηκαν επιχειρούν τα στελέχη του OPEN με στόχο να συνειχστούν οι σειρές τους ενώ ήδη υπάρχουν συζητήσεις και για την επόμενη σεζόν. Αρχές Μαρτίου θα κάνει και την επανεμφάνισή του στη μικρή οθόνη ο Λάκης Λαζόπουλος. Ξαναστήνει το «Αλ τσαντίρι» του σε εβδομαδιαία βάση, με το γνωστό καυστικό του χιούμορ με τα στελέχη του OPEN να αναμένουν τόνωση των μεριδίων του καναλιού που φαίνεται να έχουν «τσιμπήσει» κινούμενα μεταξύ του 7,5% έως 8,5%. Θέλει πάντως υπομονή, επιμονή και χρόνο για να μπει το κανάλι για τα καλά στο κοντρόλ των τηλεθεατών.