Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το «deal» για τον Alpha

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το «deal» για τον Alpha
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εν αναμονή, πλέον, για την εισήγηση του ΕΣΡ.

22 Φεβρουαρίου 2019

Τέσσερις μήνες μετά τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Δημήτρη Κοντομηνά, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε χθες την είσοδο της Motor Oil στο μετοχικό σχήμα του καναλιού και των ραδιοσταθμών του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Δεν μπορείς να ψάξεις για παρένθετα πρόσωπα από τη στιγμή που είναι εισηγμένη εταιρία» λένε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πλέον απομένει να δούμε ποια θα είναι και η εισήγηση του ΕΣΡ. Αυτός είναι πιο μεγάλος σκόπελος μια και το Συμβούλιο το βλέπει από την πλευρά της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που απαγορεύει σε κάποιον να έχει δύο κανάλια. Μόνο αν το ΕΣΡ πει το ok, η σύμπραξη των δύο πλευρών θα πάρει «σάρκα και οστά».

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση ποσοστού 50,1% στην Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha TV) από την εταιρεία Nevine Holdings Limited (50,1% Motor Oil, 49,9% Alpha Media Group Limited) και από 24,95% στις εταιρείες Seilla Enterprises Limited (Motor Oil) και Alpha Media Group Limited (Μαρία Κοντομηνά). Επιπλέον η Nevine Holdings Limited αποκτά το 99,95% της Alpha Ραδιοφωνική Α.Ε. (Alpha 98.9) και το 100% της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος Α.Ε. (Alpha 96.5 Θεσσαλονίκη).