Σαρωτικές περικοπές ακόμα και στα Βρετανικά ραδιόφωνα

Σαρωτικές περικοπές ακόμα και στα Βρετανικά ραδιόφωνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι ιδιοκτήτες τους όμως εμφανίζονται... χαρούμενοι και πιο έτοιμοι για να «χτυπήσουν» το BBC στον ανταγωνισμό.

27 Φεβρουαρίου 2019

Φαίνεται πως δεν αποτελούν μόνο ελληνικό φαινόμενο οι περικοπές ευρείας κλίμακας σε θέσεις εργασίας και υποδομές στο ραδιόφωνο. Ο όμιλος Global στη Μεγάλη Βρετανία που κατέχει 7 ραδιόφωνα (Capital, Heart FM, Smooth Radio, Classic FM, LBC, Radio X και Gold) και είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, δρομολόγησε αλλαγές που αφορούν το πρόγραμμα και το δίκτυο ορισμένων από τους ραδιοσταθμούς που διαθέτει.

Ενδεικτικά, κόβονται όλες οι τοπικές πρωινές εκπομπές στο δίκτυο του νεανικού Capital, του πιο «ενήλικου» Heart FM και του «easy listening» Smooth Radio, με τα ραδιόφωνα αυτά να έχουν μια εκπομπή που θα ακούγεται σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Επιπλέον θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εκπομπών τους στις υπόλοιπες ώρες, αλλά και των εγκαταστάσεών τους σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, με πολλές συγχωνεύσεις.

Ο ιδιοκτήτης της Global Ashley Tabor δήλωσε... ενθουσιασμένος με τις παραπάνω κινήσεις, λέγοντας πως παρά το ότι οι αλλαγές θα επηρεάσουν τη λειτουργία του Capital, του Heart FM και του Smooth Radio, θα βοηθήσουν τον όμιλο να γίνει κυρίαρχος στον ανταγωνισμό του prime time.