Κλείνει το Nostos 100.6

Κλείνει το Nostos 100.6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μερικές ημέρες ο ραδιοσταθμός κατεβάζει διακόπτες μετά από απόφαση του ΕΣΡ.

01 Μαρτίου 2019

Μία πολύ σκληρή (και άδικη θα λέγαμε) απόφαση για μία υπόθεση που, ούτε λίγο ούτε πολύ, κρατάει 19 ολόκληρα χρόνια. Προφανώς ήταν το Nostos 100.6 που αποτελούσε κίνδυνο για τη νομιμότητα των FM και, ευτυχώς, το ΕΣΡ ήρθε να βάλει τάξη.

Στην υπ' αριθμόν 144/2018 απόφασή του το ΕΣΡ κατά οριακή πλειοψηφία 5-3 επί των παρόντων μελών του απέρριψε τις αιτιάσεις των νομικών εκπροσώπων του Nostos 100.6 αλλά και του ίδιου του Κώστα Χούντα. Η πλειοψηφούσα γνώμη εμμένει σε παλιότερη απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που αναφέρει ότι ο τότε «Ηρόδοτος FM» ως επιχείρηση είναι ήδη αδειοδοτημένος και σήμερα εκπέμπει ως Music 89.2. Όσο για το Nostos 100.6 που αρχικά έλαβε Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας πλέον δεν πληροί βασικές προυποθέσεις, όσον αφορά τη συμμετοχή σε παλιότερους διαγωνισμούς αδειοδότησης και την εκπομπή προγράμματος κατά την 31η Δεκεμβρίου του 2004.

Ετσι, ένα καλό ραδιόφωνο των αθηναϊκών FM θα συνεχίσει μόνο μέσω internet πλέον. Είναι θέμα ημερών η ΕΕΤΤ να του διακόψει το σήμα. 

Τι θα κάνει ο σταθμός; Νέα αίτηση θεραπείας στο ΕΣΡ, προσφυγή εκ νέου στο ΣτΕ, αίτηση στο διοικητικό εφετείο και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.