Οι εκδότες καταστρέφουν τις εφημερίδες

Οι εκδότες καταστρέφουν τις εφημερίδες
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Πεθαίνει» ο Τύπος στην Ελλάδα λένε. Φυσικά. Με τέτοιους εκδότες...

20 Μαρτίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Οι κυριακάτικες εφημερίδες λοιπόν αυτή την εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο. Λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου. Πότε είναι 25 Μαρτίου, Κυριακή; Οχι. Σάββατο; Ούτε. Είναι Δευτέρα, την επομένη.

Δηλαδή, οι εφημερίδες της Κυριακής θα βγουν Σάββατο για μία αργία που είναι τη Δευτέρα! Πώς επηρεάζει η Δευτέρα τις εφημερίδες της Κυριακής θα ήταν ένα ερώτημα που δεν χωράει σοβαρή απάντηση.

«Πεθαίνει» ο Τύπος στην Ελλάδα λένε. Φυσικά. Αφού τον... πεθαίνουν οι ίδιοι. Το αναγνωστικό κοινό θα αγοράσει εφημερίδα το Σάββατο το πρωί (με ειδήσεις της Πέμπτης τουλάχιστον, μην σας πω και Τρίτης-Τετάρτης γιατί κλείνουν πολύ νωρίς λόγω των δώρων!) και θα ξαναπάρει πάλι την Τρίτη. Μετά από τρεις μέρες, μετά από 72 ώρες. Για ποια συνήθεια να μιλήσουμε;

Στρέφεται που στρέφεται αλλού για ενημέρωση ο κόσμος εγκαταλείποντας τις εφημερίδες, τώρα θα το κάνει και αναγκαστικά, θέλοντας ή μη, μια και εφημερίδες δεν θα υπάρχουν.

Μιλάμε για κινήσεις αυτοκτονίας. Αλήθεια σε τι θα χαλούσε η αργία της Δευτέρας αν οι εφημερίδες έβγαιναν κανονικά στις μέρες τους;