Και τυπικά μέτοχος του Alpha η Motor Oil

Και τυπικά μέτοχος του Alpha η Motor Oil
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κατά περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο του καναλιού.

29 Μαρτίου 2019

Την ίδια μέρα που ο Μανώλης Δραϊνάκης έγινε επισήμως διευθύνων σύμβουλός στον τηλεοπτικό σταθμό, η οικογένεια Βαρδινογιάννη μπήκε στο μετοχικό σχήμα του Alpha. Μετά από την έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε στις 15 Μαρτίου ανακοινώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.» ύψους 12.744.350,96 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 50,1% των μετοχών της εταιρείας.

Το προσύμφωνο μεταξύ του Δημήτρη Κοντομηνά και της Motor Oil προέβλεπε την συμμετοχή στο κανάλι με το προαναφερθέν ποσοστό της εταιρείας Nevine Holdings Limited, στην οποία συμμετέχουν αμφότεροι -1002 μετοχές η Motor Oil, οι δύο υπό προϋποθέσεις στον Δημήτρη Κοντομηνά, και 998 μερίδια ο Δημήτρης Κοντομηνάς- με το management όμως να περνά στην πλευρά Βαρδινογιάννη.

Επιπλέον έγιναν και διάφορες αλλαγές στο καταστατικό του Alpha, και συγκεκριμένα σε 32 από τα 38 άρθρα του που αφορούν στον σκοπό της εταιρείας του, την διάρκεια, το μετοχικό κεφάλαιο, το διοικητικό συμβούλιο, τους μετόχους, τις γενικές συνελεύσεις, τους ισολογισμούς κ.ά.