10 χρόνια ειδήσεις με τον Αντώνη Σρόιτερ, στον Alpha

10 χρόνια ειδήσεις με τον Αντώνη Σρόιτερ, στον Alpha
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια αιφνιδιαστική (τότε) κίνηση του καναλιού, που τελικά του βγήκε σε καλό.

29 Μαρτίου 2019

Μια δεκαετία στο «τιμόνι» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, κλείνει στο τέλος του μήνα -στις 30 Μαρτίου, συγκεκριμένα- ο Αντώνης Σρόιτερ. Λίγους μήνες μετά την ανάληψη του management του σταθμού από το RTL, η νέα του διοίκηση αποφάσισε όχι μόνο να μεταφέρει το δελτίο μια ώρα νωρίτερα από τον ανταγωνισμό, στις 7 το απόγευμα, αλλά και να τοποθετήσει στην παρουσίασή του ένα όνομα που τότε δεν ήταν «πρωτοκλασσάτο».

Υπό τον Αντώνη Σρόιτερ το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων άλλαξε ριζικά τη δομή του και έγινε αρκετά καινοτόμο, καθώς «ήταν το πρώτο ελληνικό δελτίο που μσήκωσε όρθιο τον παρουσιαστή του, χρησιμοποίησε μεγαλύτερο studio και αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Γραφικά, ολογράμματα, green box, συνδέσεις μέσω Skype, αλλά και απουσία παραθύρων, ατέρμονων σχολιασμών και έντονων αντιπαραθέσεων», όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες του Alpha.

Οι παραπάνω τολμηρές για τα ελληνικά δεδομένα αλλαγές, εν τέλει του βγήκαν σε καλό, καθώς τα τελευταία χρόνια (με ελάχιστες εξαιρέσεις) βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα στα υπόλοιπα δελτία ειδήσεων, τόσο στην ώρα του όσο και στα «δελτία των 8» των άλλων καναλιών.