Τα καινούργια «Στέκια» με το πνεύμα του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Τα καινούργια «Στέκια» με το πνεύμα του Νίκου Τριανταφυλλίδη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ξεκίνησε ο νέος, 4ος κύκλος της σειράς των ντοκιμαντέρ που εμπνεύστηκε ο μεγάλος Νίκος Τριανταφυλλίδης.

03 Απριλίου 2019

Την παραγωγή τους έχει αναλάβει πλέον, η σύντροφός του Μαρίνα Δανέζη. Σκηνοθέτις και η ίδια, βοηθός του Νικόλα όσο ζούσε, πιάνει το νήμα ακριβώς από εκεί που της το άφησε.

«Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού» και το επεισόδιο που θα προβληθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στις 19.00 από την ΕΡΤ2 έχει θέμα της «Το Συνεργείο Αυτοκινήτων». Σενάριο και σκηνοθεσία: Δημήτρης Κοτσέλης.

I got a brand new car
And I like to drive real hard
I got a brand new car
And I'm feeling good so far
(Mick Jagger / Keith Richards)

Το αυτοκίνητο, με την έλευσή του στην Ελλάδα, όρισε (μαζί με το ποδόσφαιρο) το απόλυτο σύμβολο της ανδρικής ταυτότητας. Αυτή η παραδοχή μετέτρεψε αυτόματα το συνεργείο αυτοκινήτων ως τον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο. Το συνεργείο σήμερα ορίζει έναν αταξικό χώρο για όλους, έναν τόπο όπου παρελαύνουν άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, αστοί και μικροαστοί, καλλιτέχνες και εργάτες! Για τους «μυημένους», ωστόσο, ορίζουν τα στέκια της εκδρομής, της αναψυχής και της ανθρωπογνωσίας! Σε αυτήν την εκδρομή λοιπόν θα έχουμε ως «ξεναγούς» τους ανθρώπους των συνεργείων.

Τα «Στέκια» είναι μικρά, τηλεοπτικά, κομψοτεχνήματα. Ηταν ο μπαγάσας ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, μία ιστορία ολόκληρη μόνος του...