Βίντεο του Roger Waters προς την Κατερίνα Duska

Βίντεο του Roger Waters προς την Κατερίνα Duska
Ακολουθήστε μας στο Google news

Της ζητάει να μη συμμετάσχει στη Eurovision που θα γίνει φέτος στο Ισραήλ...

18 Απριλίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ο Roger Waters άλλωστε, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, είναι γνωστός το τελευταίο διάστημα για τους αγώνες που κάνει υπέρ των Παλαιστίνιων και εναντίον του Ισραήλ. Είναι από τους πρωτοπόρους της καμπάνιας μποϊκοτάζ και κυρώσεων κατά του Ισραήλ.

Στέλνει λοιπόν προσωπικό μήνυμα, στα ελληνικά και τα αγγλικά, προς την Κατερίνα ζητώντας να μη συμμετάσχει στη φετινή Eurovision στο Τελ Αβίβ, στις 25 Μαΐου. «Κατερίνα, να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, νομίζω. Είσαι εσύ η μία;» λέει στην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο διαγωνισμό.

Υπερβολές... Υπάρχει ένα θέμα όντως με το Ισραήλ, αυτό το κράτος-δολοφόνο, αλλά είναι υπερβολή να ζητάς τώρα από ένα κορίτσι που δεν έχει σχέση με τα πολιτικά να πάρει στους ώμους του έναν τέτοιο αγώνα. Στην Eurovision πηγαίνει να τραγουδήσει η Κατερίνα Duska, δεν κατεβαίνει σε αντιπολεμική διαδήλωση.

Είναι κάπως περίεργα τα μποϊκοτάζ τέτοιου τύπου. Τι φταίνε οι κάτοικοι του Ισραήλ που διαφωνούν με την πολιτική του κράτους τους και θέλουν να ακούσουν μουσική; Τους τιμωρούμε; Μεγάλη κουβέντα... 

Διοργανώνεται πάντως και συναυλία στο Gagarin, εναντίον της συμμετοχής της Ελλάδας στη φετινή Eurovision. Αρχές Μαϊου με διάφορα ονόματα (Social Waste, Σπύρος Γραμμένος, Αποστόλης-Τσολιάς-Μπαρμπαγιάννης κ.ά.)