Το μπαρ Au Revoir πενθεί (βίντεο)

Το μπαρ Au Revoir πενθεί (βίντεο)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα και αύριο το περίφημο μαγαζί της οδού Πατησίων δεν θα υποδεχθεί τον κόσμο του... .

18 Απριλίου 2019

Πέμπτη 18 Απριλίου λοιπόν και Παρασκευή 19 το Au Revoir θα παραμείνει κλειστό αποδίδοντας την ελάχιστη τιμή στον εμπνευστή και δημιουργό του Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, «που έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών, αλλά θα βρίσκεται πάντοτε στην παρέα μας».

Το πιο πιθανό βέβαια θα ήταν να ήθελε να τον θυμόμαστε πίνοντας στο Au Revoir, όπως θα ήθελε και ο Νίκος Τριανταφυλλίδης. Τα Στέκια είναι ιδανικά για αυτή την περίπτωση...

Το μπαρ «Au Revoir» άνοιξε την πόρτα του το Μάρτιο του 1958 και από τότε δεν την έκλεισε ποτέ. Για τους πιστούς, τα δύο αδέλφια, Λύσανδρος και Θόδωρος Παπαθεοδώρου, είναι οι οινοπνευματικοί ηγέτες της νυχτερινής Αθήνας, ενώ η μπάρα του εμβληματικού μπαρ λειτουργεί σαν ιερός τόπος συνάντησης και εξομολόγησης.
Το «Au Revoir» φιλοτεχνήθηκε από τον Αριστομένη Προβελέγγιο, έναν από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της σύγχρονης Ελλάδας σύμφωνα με τα πρότυπα της γαλλικής αισθητικής. Ο Προβελέγγιος είναι για τον Λύσανδρο και τον Θόδωρο όχι μόνο ο δημιουργός του μπαρ, αλλά και ένας ποιητής της ζωής που τους εξασφάλισε έναν ζωντανό χώρο τέχνης, με τη φωτογραφία του να δεσπόζει σαν εικόνισμα δίπλα στα μπουκάλια της κάβας.