Μουσικές για τη Μεγάλη Παρασκευή από το Kosmos 93.6

Μουσικές για τη Μεγάλη Παρασκευή από το Kosmos 93.6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι παραγωγοί του σταθμού διαλέγουν τραγούδια προσαρμοσμένα στο κλίμα και το ύφος της ημέρας.

23 Απριλίου 2019

Από το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι το βράδυ, την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου, το Kosmos 93.6 αλλάζει το πρόγραμμά του και παίζει μουσικές προσαρμοσμένες στο Θείο Δράμα. Τα ειδικά αφιερώματα επιμελούνται και παρουσιάζουν η Γιώτα Κοτσέτα, η Δήμητρα Κακαουνάκη, ο Φώτης Απέργης και ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος.

14:00 Γιώτα Κοτσέτα
Μία δίωρη εκπομπή αφιερωμένη στα θεία και στα ανθρώπινα πάθη, με ρεπερτόριο που ξεκινάει από το Stabat Matter του G.B. Pergolesi και φτάνει στα gospels με τη φωνή του Elvis.

16:00 Δήμητρα Κακαουνάκη
Blues με ιστορίες του πάνω και κάτω κόσμου από τα μονοπάτια του νότου στις ιστορίες του Ουρουγουανού λογοτέχνη, συγγραφέα και δημοσιογράφου Eduardo Galeano.

18:00 Φώτης Απέργης
Θα ακουστεί το «Lazarus», το μιούζικαλ που μαζί με το άλμπουμ «Blackstar» αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του David Bowie. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του τραγουδοποιού πριν από τον «προετοιμασμένο και σκηνοθετημένο» θάνατό του, τα τραγούδια που συνέθεσε για το μιούζικαλ, καθώς και οι απρόβλεπτες διασκευές των παλιών του επιτυχιών, που ηχογραφήθηκαν γι’ αυτό.

20:00 Λεωνίδας Αντωνόπουλος
Ο συμβολισμός της ημέρας με απρόβλεπτα τραγούδια για τη ζωή και τον θάνατο, την πίστη, την αφοσίωση, την εγκατάλειψη, το πάθος και τα πάθη, τραγούδια θρησκευτικά ή και κοσμικά που όμως συνομιλούν με το επέκεινα.