Πασχαλιάτικο γλέντι με ηπειρώτικα και ικαριώτικα στην ΕΡΑ Σπορ

Πασχαλιάτικο γλέντι με ηπειρώτικα και ικαριώτικα στην ΕΡΑ Σπορ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο αφήνει για λίγο στην άκρη την αγωνιστική δράση και παίζει για 6 ώρες παραδοσιακά τραγούδια.

24 Απριλίου 2019

Η αρχή του εορταστικού προγράμματος της ΕΡΑ Σπορ θα γίνει από τις 8 το πρωί, με τον Σπύρο Τσάμη να διαλέγει για μια ώρα αγαπημένα τραγούδια μελών της παγκόσμιας αθλητικής οικογένειας. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι ο ραδιοσταθμός συνδέεται με το Στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου όπου η Μαρία Κουτσιμπύρη, που επιμελείται και παρουσιάζει το αφιέρωμα, ξεκινά το ηπειρώτικο και ικαριώτικο γλέντι. Προσκεκλημένοι είναι ο τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, ο βιολιστής Νίκος Φάκαρος και οι «Musicaroi».

Οι τρεις πρώτες ώρες είναι αφιερωμένες στα έθιμα της Λαμπρής, που είτε έχουν εξαφανιστεί είτε συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με ειδική αναφορά στις παραδοσιακές αθλοπαιδίες. Συμμετέχουν με προφορικές μαρτυρίες η τραγουδίστρια Ευαγγελία Ξενοπούλου και ο φιλόλογος-ιστορικός Θεόδωρος Νημάς, ενώ θα ακουστούν και σπάνια πασχαλιάτικα παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, που ψηφιοποιήθηκαν ειδικά για την εκπομπή από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στο επόμενο τρίωρο τη σκυτάλη παίρνουν ο Σάββας Σιάτρας, ο Δ. Ζιάγκας στο κλαρίνο, ο Κ. Κίκιλης στο βιολί, ο Κ. Καράς στο λαούτο και ο Η. Μούτσιος στο ντέφι με ηπειρώτικα τραγούδια. Αμέσως μετά παίρνουν σειρά τα ικαριώτικα τραγούδια με τον Νίκο Φάκαρο στο βιολί και τη τσαμπουνοφυλάκα, και τους Σ. Σαβουκίδου (τραγούδι), Δ. Ρέντα (λαούτο, τραγούδι), Τ. Αντωνίου (κιθάρα, τραγούδι) και Α. Κυπραίο (κιθάρα, τραγούδι).