Οι ωραίοι ήχοι της Lifo

Οι ωραίοι ήχοι της Lifo
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανέκαθεν η Lifo παρουσίαζε την καλή μουσική στις σελίδες της, το θέμα είναι πως συνεχίζει να το κάνει και σήμερα που όλοι είναι χαμένοι...

25 Απριλίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Και ο Τάσος Μπρεκουλάκης, ο M.Hulot, και η Μαρία Παππά είναι μέσα στο σήμερα, ακούν τις καινούργιες μουσικές, ξεχωρίζουν κυκλοφορίες, ζουν και αναπνέουν με τους νέους ήχους. Το λέω, το σημειώνω, γιατί παρατηρώ γύρω μας, στα ΜΜΕ, οπισθοδρόμηση. Μεγαλώνουν και δεν μπορούν να (παρ)ακολουθήσουν, λογικά από κάποιο σημείο και μετά θα έλεγα. Δεν θα καταλάβουν την Cardi B, δυσκολεύονται να καταλάβουν ακόμα και την Billie Eillish που είναι Νο 1 σε όλο τον κόσμο.

Οπως και το εγχώριο μουσικό ραδιόφωνο που δεν δημιουργεί πια τάσεις αλλά τις ακολουθεί. Και αν καταφέρει να τις ακολουθήσει. Αυτό και αν είναι χαμένο στον κόσμο του. Γερασμένο με μουσικές για μεγάλους -σε ηλικία- ανθρώπους. Δεν είναι περίεργο που οι πιτσιρικάδες δεν βάζουν καν ραδιόφωνο στην Ελλάδα.

Μου έλεγε ο Γιάννης Πετρίδης τι έκαναν οι πιο μεγάλοι σε ηλικία ακροατές όταν «έσκασαν» οι Beatles και πόσο σκουπίδια τους θεωρούσαν τότε. «She loves you, yeah, yeah, yeah» τραγουδούσαν τι νομίζετε, και «She says she loves you / And you know that can't be bad / Yes, she loves you / And you know you should be glad». Τα ίδια και με το punk, εκεί να δείτε απαξίωση την εποχή εκείνη λέει ο Γιάννης.

Είναι δύσκολο να καταλάβεις την Cardi B που είναι μικρό κορίτσι. Βέβαια οι υπεύθυνοι του Primavera την κατάλαβαν καλύτερα και την έκαναν headliner την τελευταία μέρα του φεστιβάλ που αποτελεί τη Μέκκα της alternative σκηνής. Ξέρουν αυτοί και δεν ξέρουν οι δικοί μας; Ε, όχι...

Επανέρχομαι στο αρχικό: η Lifo στις μουσικές της δεν έχει σύγκριση με κανέναν άλλον.