Σαρωτικοί Social Waste με χιπ χοπ της επανάστασης

Σαρωτικοί Social Waste με χιπ χοπ της επανάστασης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συμπλήρωσε 20 χρόνια το συγκρότημα και το γιόρτασε με μία επική συναυλία στο Piraeus Academy.

05 Μαΐου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Στις 9 και τέταρτο, την ώρα που ξεκινούσε η συναυλία, η ουρά έξω από το χώρο έβγαινε στην Πειραιώς, πήγαινε δεξιά προς Αθήνα και έστριβε στο βενζινάδικο προς Θησείο. Η μία ουρά, γιατί υπήρχε και άλλη προς την αντίθετη πλευρά, προς Πειραιά. Και μέσα το Piraeus Academy έδειχνε ήδη γεμάτο. Ήταν ένα επικό live, το καλύτερο, ή μάλλον το πιο εμβληματικό που έχουν κάνει ποτέ οι Social Waste.

Περισσότεροι από 2 (2,5 μήπως;) χιλιάδες τρελαμένοι φαν τους σε διονυσιακή κατάσταση, σε μία φάση αποθέωσης. Οι Social Waste on stage για περισσότερες από δυόμιση ώρες, μαζί με πολλούς guests, όλους αυτούς που ακούμε τόσα χρόνια «ηχογραφημένους» να παίζουν τώρα ζωντανά. Οπως παράδειγμα ο Γιάγκος Χαιρέτης με τον σάπιο κόσμο που «θα τον αλλάξουμε εμείς». Μαζί τους φυσικά και ο Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου.

Χιπ χοπ με παραδοσιακά όργανα και σε φόρμες δικές μας, οικείες. Είναι όλοι τους παιδιά του Γιάννη Αγγελάκα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σπουδαία η κληρονομιά τους, τεράστια.

Και φυσικά μιλάμε για μία αντιφασιστική συναυλία, με πανό (υπέρ Δημήτρη Κουφοντίνα και του δικαιώματός του για άδειες - η φωτογραφία παρακάτω από τα social media του γκρουπ και είναι του Spyros Bakalis) και συνθήματα εναντίον των φασιστών, υπέρ του Ζακ και του Παύλου. Αυτά τα παιδιά, πάνω και κάτω από τη σκηνή, είναι η πραγματική ελπίδα. Πώς το έλεγαν, «μπάτσοι TV και νεοναζί...».

Social Waste λοιπόν με στίχο κοφτερό που δεν σε αφήνει να χάσεις λέξη. Με λαούτα και λύρες, με λούπες και ντραμς, με κλαρίνο, φλάουτο και τσαμπούνες. Χιπ χοπ και όλα τα άλλα έπονται. «Η επανάσταση μονάχα έχει ουσία όσο κρατάει μέχρι να γίνει εξουσία» άλλωστε.