Παρομοίασε με μαϊμού το νέο βασιλικό μωρό και απολύθηκε από το BBC

Παρομοίασε με μαϊμού το νέο βασιλικό μωρό και απολύθηκε από το BBC
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από ένα tweet του ο Danny Baker, (πρώην πλέον) παραγωγός του Radio 5 Live, έχασε τη δουλειά του.

09 Μαΐου 2019

Η γέννηση του παιδιού του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ, πριν λίγα 24ωρα, έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τους Άγγλους να υποδέχονται με ενθουσιασμό το νέο μέλος της βασιλικής τους οικογένειας. Όχι όμως όλοι, όπως για παράδειγμα ένας ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC Radio 5 Live.

Ο Danny Baker ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, όπου ένα ζευγάρι κατεβαίνει τα σκαλιά ενός σπιτιού, μαζί με μια μαϊμού ντυμένη επίσημα, και λεζάντα «το βασιλικό μωρό φεύγει από το νοσοκομείο».

Όπως ήταν αναμενόμενο το tweet ξεσήκωσε αντιδράσεις στους άγγλους χρήστες των social media, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για ρατσισμό, με κάποιους εξ αυτών να ζητούν την απόλυσή του από το BBC. Κάτι που έγινε, λίγες ώρες αργότερα, με το ραδιοσταθμό να αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση ότι ο Baker έδειξε μια «σοβαρή έλλειψη κρίσης» και πως η ανάρτησή του «έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές που εκφράζουμε σαν σταθμός».

Μετά την κατακραυγή ο Danny Baker κατέβασε το επίμαχο tweet λέγοντας πως «η χιουμοριστική φωτογραφία του μικρού φίλου με το κομψό ντύσιμο έχει διχάσει μερικούς. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό γιατί δεν είναι "αρρωστημένο"», ενώ επισήμανε ότι το περιεχόμενό του δεν ήταν ρατσιστικό.