Μία μέρα νωρίτερα οι άλλες, κανονικά η «Εφημερίδα των Συντακτών»

Μία μέρα νωρίτερα οι άλλες, κανονικά η «Εφημερίδα των Συντακτών»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συνεχίζουν οι ελληνικές κυριακάτικες εφημερίδες να σημειώνουν την εξής παγκόσμια πρωτοτυπία : ψάχνουν και βρίσκουν αφορμές ώστε να κυκλοφορούν μία ημέρα νωρίτερα.

21 Μαΐου 2019

Οπως π.χ. με αυτό που συνέβη την Καθαρά Δευτέρα. Οι κυριακάτικες κυκλοφόρησαν από το Σάββατο. Για μία αργία που ήταν ημέρα Δευτέρα, την επομένη δηλαδή! Και βγήκαν Σάββατο, δύο ημέρες πιο πριν. Ετσι ακριβώς απαξιώνουν το προϊόν τους. Και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους ανθρώπους εκείνους που (επιμένουν να) επιλέγουν (ως πότε;) το χαρτί για την ενημέρωσή τους...

Το ίδιο και τώρα, αυτή την εβδομάδα: οι κυριακάτικες θα βγουν το Σάββατο. Γιατί; Επειδή την Κυριακή είναι οι εκλογές! Γιατί έτσι θέλουν οι εκδότες που τους ενδιαφέρουν βασικά οι προσφορές και όχι η δημοσιογραφία.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» το αποφάσισε: θα κυκλοφορήσει κανονικά όποτε πρέπει. Η Σαββατιάτικη ενισχυμένη έκδοσή της θα βγει το Σάββατο μαζί με τα κυριακάτικα φύλλα και την Παρασκευή θα κυκλοφορήσει κανονικά το φύλλο της Παρασκευής.

Μήπως πρέπει οι εφημερίδες που ανησυχούν για τη βιωσιμότητά τους να σεβαστούν το αναγνωστικό κοινό που τις αγοράζει ακόμα και να πάψουν επιτέλους να το κοροϊδεύουν;