Ποιες συναυλίες, ραδιοφωνικές εκπομπές και τραγούδια προτιμά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ποιες συναυλίες, ραδιοφωνικές εκπομπές και τραγούδια προτιμά ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στον Γιάννη Πετρίδη και τον Κώστα Ζουγρή.

24 Μαΐου 2019

Εχετε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής που είναι το αγαπημένο σας;

Ανάλογα με τη στιγμή, την ψυχική διάθεση και το σημείο που βρίσκομαι ακούω και μου αρέσουν όλα τα είδη. Στα οικογενειακά και φιλικά γλέντια τραγουδάω και χορεύω δημοτικά τραγούδια (τσάμικος, συρτός) ή λαϊκά (ζεϊμπέκικο, χασάπικο). Στις συναυλίες και τις εκδηλώσεις η έντεχνη λαϊκή μουσική. Σε στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης, καλοκαιριού και αναπόλησης προτιμώ λάτιν, ροκ, ποπ. Είμαι επίσης λάτρης της κλασσικής μουσικής ενώ δεν χάνω τις εξαιρετικές παραστάσεις της όπερας ή οπερέτες, ανάλογα, στην Εθνική Λυρική Σκηνή ή στο Ολύμπια στην Ακαδημίας.

Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που θυμόσαστε ότι αγοράσατε;

Το Imagine του John Lennon.

Και ο τελευταίος;

Η Καντάτα για τη Μακρόνησο και η Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι του Θάνου Μικρούτσικου, με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαϊδη και τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Υπήρξατε ποτέ μόνιμος ακροατής κάποιας συγκεκριμένης ραδιοφωνικής εκπομπής;

Η εκπομπή του Π. Γεραμάνη για το λαϊκό τραγούδι στην κρατική ραδιοφωνία. Πολύ παλιά το «Καλησπέρα κύριε Έντισον» με τον Γιώργο Παπαστεφάνου και τελευταία την «Ελληνοφρένια» των Θύμιο Καλαμούκη και Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη.

Ποια ήταν η πρώτη συναυλία που παρακολουθήσατε και ποια η τελευταία;

Η πρώτη ήταν των Socrates drank the conium στη Λαμία, γύρω στο 1971 και η δεύτερη με τους Poll, πάλι στη γενέτειρά μου τη Λαμία. Η τελευταία ήταν του Θ. Μικρούτσικου με το Σταυρό του Νότου.