Το παλαιότερο δισκοπωλείο του κόσμου αποσύρει τα άλμπουμ του Morrissey

Το παλαιότερο δισκοπωλείο του κόσμου αποσύρει τα άλμπουμ του Morrissey
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του Spillers, λόγω της στήριξης του τραγουδιστή στην ακροδεξιά.

25 Μαΐου 2019

Πολλές αντιδράσεις στον κόσμο της μουσικής -και όχι μόνο- έχει προκαλέσει η εμφάνιση του Morrissey σε αμερικάνικο talk show, πριν λίγες μέρες, όπου τραγούδησε φορώντας μια κονκάρδα με το λογότυπο του ακροδεξιού κόμματος «For Britain». Μάλιστα, το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που η πρόεδρός του Anne Marie Waters, τον ευχαρίστησε δημόσια. «Μπορώ να σας πω ότι οι επισκέψεις στο site μας «εκτοξεύθηκαν», με το που έγινε γνωστό το ότι φόρεσες την κονκάρδα μας. Ελπίζω να σε συναντήσω κάποια μέρα», είπε.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό αλλά και την γενική ακροδεξιά ρητορική του πρώην frontman των Smiths, ο ιδιοκτήτης του παλαιότερου δισκοπωλείου στον κόσμο, του «Spillers» στο Κάρντιφ, αποφάσισε να αποσύρει όλα τα άλμπουμ του Morrissey από τα ράφια του, και να μην διαθέσει προς πώληση τον νέο δίσκο που ετοιμάζει, με διασκευές τραγουδιών του Joni Mitchell, του Roy Orbinson, του Bob Dylan κ.ά. «Νιώθω στενοχωρημένος αλλά δεν εκπλήσσομαι καθόλου που το Spillers δεν θα έχει διαθέσιμα, πλέον, τα άλμπουμ του Morrissey. Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα», είπε ο Ashli Todd.

Κατά το παρελθόν ο Morrissey είχε στραφεί εναντίον των Συντηριτικών και των Εργατικών, για την ποινική δίωξη του ιδρυτή του ακροδεξιού EDL, λέγοντας πως «δεν πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου», ενώ στο στόχαστρό του έχουν βρεθεί, επίσης, οι μουσουλμάνοι, οι μετανάστες και οι Κινέζοι.