Στήλες - Δημήτρης Κανελλόπουλος

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι αναγνώστες της

01 Ιουνίου 2019

Η «Εφ.Συν.» ζητάει από το αναγνωστικό της κοινό να τη στηρίξει οικονομικά.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Να τη στηρίξει ώστε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της χωρίς να έχει την ανάγκη κανενός άλλου, παρά μόνο των αναγνωστών της. Να συνεχίσει να υπάρχει. Και ζητάει την έμπρακτη υποστήριξή τους, αυξάνοντας την τιμή της. Μία αύξηση από τι 1,30 στο 1.50 είναι αμελητέα για έναν αναγνώστη αλλά μπορεί να είναι καθοριστική για τη διατήρηση ενός φύλλου.

«Η Εφημερίδα των Συντακτών συμπληρώνει σε λίγους μήνες εφτά χρόνια κυκλοφορίας» γράφει σήμερα στο κύριο άρθρο της. «Το γεγονός ότι μια ανεξάρτητη, συνεταιριστική εφημερίδα άντεξε σε συνθήκες κρίσης και συγκαταλέγεται στις πρώτες σε κυκλοφορία ημερήσιες εφημερίδες είναι από μόνο του επίτευγμα. Αυτό οφείλεται κατά πρώτο και κύριο λόγο σε εσάς που τη στηρίξατε και τη στηρίζετε σταθερά. Γιατί τα μόνα έσοδά μας προέρχονται από την κυκλοφορία και τις διαφημίσεις».

Επειδή το ζω από πρώτο χέρι το εγχείρημα, σας διαβεβαιώ πως αυτό είναι αληθινό 100%. Η εφημερίδα είναι καθαρή και χωρίς εξαρτήσεις. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, πιστέψτε με, με 120 διαφορετικά άτομα στην Κολοκοτρώνη 8, είναι αδύνατον να υπάρξει η οποιαδήποτε δέσμευση. Η οποιαδήποτε χειραγώγηση. Πολιτική ή οικονομική. Με τόσους αντίθετους χαρακτήρες κάθε ύποπτη εξωτερική παρέμβαση θα έβρισκε τείχος.

Και συνεχίζει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της: «Η ανεξαρτησία όμως μιας εφημερίδας στην εποχή μας κοστίζει ακριβά, ιδιαίτερα όταν έχει να αντιμετωπίσει τον αδυσώπητο πόλεμο που δέχεται από πολλές πλευρές ώστε να υποστείλει τη σημαία της και να ενταχθεί υπάκουα στη σωρεία των "πρόθυμων" μέσων που δοξάζουν καθημερινά τα αφεντικά και παράγουν αδιάκοπα ψευδείς ειδήσεις για να χειραγωγούν τον κόσμο».

Σημειωτέον, η Εφ.Συν. ανταποκρίνεται πλήρως, όχι μόνο στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους σε αυτήν, αλλά και προς την πολιτεία, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο από τράπεζα. 

Και καταλήγει: «Για να διασφαλίσουμε αυτήν ακριβώς την πολύτιμη ανεξαρτησία μας, είμαστε αναγκασμένοι να αναπροσαρμόσουμε από το επόμενο Σάββατο 8 Ιουνίου την τιμή πώλησης της εφημερίδας μας κατά ένα μικρό ποσοστό, καθημερινά και για το φύλλο του Σαββατοκύριακου. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αναγνώστες μας θέλουν να συνεχίσει να εκδίδεται η Εφημερίδα των Συντακτών και δεν θα πάψουν να την εμπιστεύονται και να τη στηρίζουν με την ίδια αγάπη και το ίδιο πείσμα. Η στήριξή σας μαζί με την κριτική σας, τις απόψεις σας και τις παρατηρήσεις σας είναι απαραίτητες για να συνεχίσει να υπάρχει η εφημερίδα μας. Εμείς θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την κατανόησή σας και να καλέσουμε τους αναγνώστες του φύλλου του Σαββατοκύριακου να γίνουν και καθημερινοί αναγνώστες μας...». 

Στην ίδια κατηγορία