Ενημέρωση, πολιτισμό και εξωστρέφεια θέλουν για τον Αθήνα 9.84

Ενημέρωση, πολιτισμό και εξωστρέφεια θέλουν για τον Αθήνα 9.84
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι στόχοι της παράταξης του νέου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης και τα ζητήματά του που καλείται να αντιμετωπίσει.

03 Ιουνίου 2019

Τόσο ο ίδιος όσο και ο βασικός του αντίπαλος, Νάσος Ηλιόπουλος, είχαν καταθέσει προ ημερών τις προτάσεις τους μέσα από το e-tetRadio, για το μέλλον και το προφίλ που θα ήθελαν να υιοθετήσει ο Αθήνα 9.84.

«Χρειάζεται ένα ραδιόφωνο πολυσυλλεκτικό όπως είναι η Αθήνα. Μια φωνή με βάση την ενημέρωση και τον πολιτισμό για όλους τους Αθηναίους και όσους αγαπούν το ποιοτικό ραδιόφωνο. Ένα ραδιοφωνικό σταθμό όμως που δεν θα εκπροσωπεί τη διοίκηση του Δήμου αλλά θα έχει σημείο αναφοράς και ενασχόλησης τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τις κοινωνικές ομάδες και τους επισκέπτες της Αθήνας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Εν ολίγοις ο νέος Αθήνα 9.84 θα είναι πιο κοντά στο το προφίλ που του έδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων. Δεν θα είναι αμιγώς ενημερωτικός και θα δίνει έμφαση στον πολιτισμό και το κοινωνικό του πρόσωπο, εν αντιθέσει με τους ιδιωτικούς ειδησεογραφικούς σταθμούς αλλά και το ύφος του πριν την δημαρχία Καμίνη.

Τα ζητήματα του ραδιοσταθμού, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, δεν είναι λίγα. Το πρώτο είναι η απήχηση του Αθήνα 9.84 τόσο στους Αθηναίους όσο και στους υπόλοιπους κατοίκους της Αττικής. Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε πρόσφατα η Opinion Poll για λογαριασμό του σταθμού, το 79,2% των Αθηναίων θέλουν να έχουν το δημοτικό τους ραδιόφωνο, ωστόσο σύμφωνα με τις επίσημες ακροαματικότητές της Focus-Bari... δεν τον ακούν, κατατάσσοντάς τον στις τελευταίες θέσεις.

Το άλλο ζήτημα, που μάλιστα προέκυψε τη σεζόν που διανύουμε, είναι το οικονομικό. Το ΔΣ της Δ.Ε.Ρ.Α. διαπίστωσε έλλειμα 150 χιλιάδων ευρώ στην δημοτική επιχείρηση, και από τότε έχει ξεκινήσει διαδικασία περικοπών στις συμβάσεις των εργαζομένων. Άλλες αναπροσαρμόστηκαν προς τα κάτω ως προς τις αποδοχές, κι άλλες καταγγέλθηκαν. Σε μια από τις περιπτώσεις ο Αθήνα 9.84 έφτασε στα άκρα, ζητώντας μέχρι και την... προσωποκράτηση μιας πρώην παραγωγού του, της Λίλυς Καρατζαφέρη.

Οι όποιες αλλαγές στον Αθήνα 9.84 θα γίνουν κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν, όταν και θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του ως δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης. Ιδωμεν...