Στάθης Τσαγκαρουσιάνος εντάξει, τι να λέμε...

Στάθης Τσαγκαρουσιάνος εντάξει, τι να λέμε...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν θα έπρεπε να διαλέξω έναν (μόνο έναν) δημοσιογράφο της γενιάς του για να τον ξεχωρίσω, αυτός θα ήταν ο Τσαγκαρουσιάνος.

18 Ιουνίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Είναι ο κορυφαίος θεωρώ. Καταρχάς για το γράψιμό του, κείμενα αληθινά κομψοτεχνήματα στη δομή τους, αλλά και στο ρυθμό τους. Μιλώ ως αναγνώστης αλλά και δημοσιογραφικά. Λίγοι καταφέρνουν να παρουσιάζουν τέτοια γραφή. Μου έρχονται στο νου δύο ακόμα παραδείγματα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους με εκπληκτική γραφή, ο Κωστής Παπαγιώργης και ο Βασίλης Ραφαηλίδης. Αλλο πράγμα και οι τρεις τους, άλλο πράγμα εντελώς (και μεταξύ τους, επαναλαμβάνω). Αλλά είναι από τις περιπτώσεις που διαβάζεις και θαυμάζεις (να μην πω και ζηλεύεις λίγο, ελάχιστα). 

Και δεν μιλάω για τα περιοδικά που έβγαλε ως εκδότης ή διευθυντής. Από το 01 και τις Εικόνες έως το Symbol και, φυσικά, το Lifo τώρα. Ειδικά αυτό. Η δημοσιογραφική πορεία του Στάθη είναι από κάθε άποψη επιτυχημένη.

Γιατί τα λέω όλα αυτά ξαφνικά; Γιατί πήρα στα χέρια μου το καινούργιο βιβλίο του Στάθη «ας φυσά τώρα» (Δύο Δέκα Εκδοτική) και πέρασα ένα ωραίο τριήμερο διαβάζοντάς το. Και απορροφήθηκα. Αλλά για το βιβλίο θα τα πούμε πιο αναλυτικά στην αυριανή (Τετάρτη) έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών». Αξίζει, σας λέω.