Αυθεντικό grunge από τα 90's με τους Alice In Chains

Αυθεντικό grunge από τα 90's με τους Alice In Chains
Ακολουθήστε μας στο Google news

To Release Athens χθες το βράδυ κινήθηκε σε heavy ρυθμούς...

25 Ιουνίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Περίπου 8 χιλιάδες κόσμος απόλαυσε πραγματικά ένα συγκρότημα από τα αγαπημένα 90's, τους Alice In Chains. Κι ένας ήχος που, ομολογώ, μου είχε λείψει.

Πιο πριν έπαιζαν οι Fu Manchu και οι 1000mods με τους πρώτους να αρέσουν πολύ. Τους έχουμε δει και άλλη φορά και ξέρουμε τι σημαίνει Fu Manchu ενώ οι δικοί μας 1000mods στέκονται επάξια σε μία μεγάλη σκηνή με ξένα συγκροτήματα.

Οι Alice In Chains μας γύρισαν πίσω στα αγαπημένα 90's, τότε στις καλές εποχές του ροκ. «The One You Know» και «Would?» και «Rooster» και αυτός ο heavy, γεμάτος, ήχος που έχουμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια, που τον ακούμε όλο και σπανιότερα. Λίγα λεπτά μετά τις 11 ανέβηκαν στη σκηνή. 

Δεν έχω να σας πως και πολλά γιατί περισσότερο σαν παρατηρητής ένιωθα πως ήμουν. Αλλά μου άρεσε που έβλεπα ένα πιστό κοινό. Και με την εξής θεμελιώδη διαφορά σε σύγκριση με τους θεατές των άλλων ημερών του Release Festival: με το που άρχισαν οι Alice In Chains κόπηκαν οι βόλτες γύρω-γύρω στο φεστιβάλ και πήγαν όλοι να παρακολουθήσουν από κοντά το συγκρότημα.

Το heavy κοινό παραμένει (το πιο) πιστό στις μουσικές του.