Plisskën Festival ημέρα 1η: Οι Jungle έκλεψαν την παράσταση

Plisskën Festival ημέρα 1η: Οι Jungle έκλεψαν την παράσταση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ηταν ωραία χθες το βράδυ στην Τεχνόπολη.

27 Ιουνίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ωραία και άνετα, μια και δεν είχε πάρα πολύ κόσμο, όχι περισσότερα από 2 χιλιάδες άτομα. Τρεις σκηνές, οι δύο κλειστές για πιο underground dance. Κόσμος να γυρνάει εδώ κι εκεί, ωραία οργάνωση, διάφορα σποτ γύρω-γύρω, είχε και αεράκι, το ευχαριστιόσουν δεόντως. Το Plisskën Festival (από τη σελίδα του οι φωτογραφίες) είναι μοναδικό στην Ελλάδα, δεν απευθύνεται σε μάζες, διαθέτει το δικό του στοχευμένο κοινό. Και χθες το βράδυ, αυτό το κοινό, πέρασε πολύ καλά.

Βέβαια έπρεπε να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορα που γίνονταν ταυτόχρονα, προσωπικά την έβγαλα περισσότερο στο main stage, με Tinariwen και Jungle. Στις 9 και μισή βγήκαν οι πρώτοι, στις 11 και 25 οι δεύτεροι.

Ροκ της ερήμου με tribal στοιχεία οι Tinariwen, μάλλον οι καλύτεροι στο είδος τους παγκοσμίως, δικαίως θα έλεγα, διαθέτουν έναν δικό τους ήχο πολύ γοητευτικό και μία εικόνα επί σκηνής αρκετά επαναστατική.

Αλλαγή ύφους για τους Jungle που έρχονταν για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ντίσκο έπαιξαν, nu disco, με τον κόσμο να περνάει πολύ καλά. Δεν έμειναν πολύ ώρα στη σκηνή, γύρω στα 60 λεπτά, ίσως και λιγότερο. Είναι και περίεργη η Τεχνόπολη με τα ωράρια.

Μετακομίσαμε δίπλα στην γεμάτη πλέον Tunnel Stage με την Black Madonna να έχει ξεκινήσει ήδη το σετ της. Μέσα σε καπνούς και ζέστη.

Και απόψε εκεί θα είμαστε, δεν νομίζω να έχουμε άλλη ευκαιρία να δούμε live τον Giorgio Moroder.

Lebanon Hanover στην Tunnel Stage