Θα σας θάψουμε όλους, εμείς, οι οπαδοί των live

Θα σας θάψουμε όλους, εμείς, οι οπαδοί των live
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η επιστήμη στο πλευρό όλων εμάς που πηγαίνουμε σε συναυλίες...

27 Ιουνίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα (την πραγματοποίησε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών O2 και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Goldsmiths, Patrick Fagan), αν πηγαίνεις σε μία συναυλία κάθε 15 μέρες πιθανότατα να ζήσεις εννιά χρόνια περισσότερο.

To άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Noisey UK (και αναδημοσιεύτηκε και στο δικό μας Vice) εξηγεί πόσο καλό για την υγεία μας είναι να παρακολουθούμε συναυλίες. «Όσοι πηγαίνουν σε συναυλίες μια φορά στις 15 μέρες ή και συχνότερα ήταν πιο πιθανό να έχουν το μεγαλύτερο σκορ σε ευτυχία, ευχαρίστηση, παραγωγικότητα και αυτοεκτίμηση. Αυτό δείχνει ότι το να παρακολουθείς τακτικά ζωντανή μουσική είναι το κλειδί, για να βελτιώσεις σε βάθος χρόνο την κατάστασή της υγείας σου». Και πιο υγιείς δηλαδή... 

Αν σκεφτούμε δηλαδή ότι εμείς πηγαίνουμε σε τέσσερις-πέντε συναυλίες κάθε εβδομάδα τα καλοκαίρια και δύο-τρεις το χειμώνα, σημαίνει ότι θα ζήσουμε για πάρα-πάρα-πάρα πολλά χρόνια.

Η έρευνα βέβαια βάζει στη συνέχεια και κάποια άλλα πράγματα που πηγαίνουν δίπλα-δίπλα με τη μουσική, όπως τα ξενύχτια, τα ποτά, τα ναρκωτικά κ.ά. και κάπως πάει να θολώσει τα νερά περί μακροζωίας... Αρχίζω να μη την πιστεύω πια και τόσο μου φαίνεται... Σιγά την έρευνα!