Σοκ, σοκ, από τη Lisa Hannigan στους Disturbed

Σοκ, σοκ, από τη Lisa Hannigan στους Disturbed
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βράδυ Κυριακής και στο ΚΠΙΣΝ, στο Φάληρο, γινόταν ένας μικρός χαμός.

01 Ιουλίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Οχι τόσο για το Summer Nostos Festival όσο για το ήταν Κυριακή απόγευμα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το Κέντρο Πολιτισμοί Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατακλύζεται από κόσμο. Μέχρι και λεωφορεία από επαρχία είχαν έρθει με τους επιβάτες να ορίζουν σημείο συνάντησης μετά, να μετρηθούν, μην τύχει και... πνιγεί κανένας τους στο κανάλι.

Κατευθύνθηκα τρέχοντας σχεδόν προς την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Λυρικής ανοίγοντας -τρομαγμένος- δρόμο ανάμεσα στα πλήθη. Εκεί, στις 8 το βράδυ, έπαιζαν η Lisa Hannigan και οι s t a r g a z e. Μία τραγουδίστρια με εξαιρετική φωνή κι ένα νεανικό συγκρότημα κλασικής μουσικής που έχει αποτινάξει από πάνω του κάθε ίχνος «κλασικής» σοβαροφάνειας.

Μιάμιση ώρα έπαιξαν και ήταν καταπληκτικοί. Μία απόκοσμη φωνή κι ένα γκρουπ απολαυστικό σε ένα ηχητικό κομψοτέχνημα. Ωραία σύμπραξη, ωραία ιδέα.

Αυτά στο Summer Nostos γιατί αμέσως μετά βρέθηκα στο διπλανό Release Athens για τους Disturbed και, λίγο, τους Anthrax. Πολιτισμικό σοκ με την αλλαγή, από τη μεταλλική Lisa Hannigan στους αιθέριους Disturbed (ανάποδα τα είπα)... Αλλά αυτή ακριβώς είναι η μαγεία της μουσικής.

Anthrax και Disturbed λοιπόν να ρίχνουν την αυλαία του φετινού Release Festival (θα τα πούμε αναλυτικά αύριο). Πάλι με πολύ κόσμο, 8 με 10 χιλιάδες, πάλι με φουλ πάθος. Δεν είναι το στυλ μου, οι Anthrax ούτε με ενδιαφέρουν, οι Disturbed πάλι δεν με άγγιξαν γιατί υπερίσχυσε η σημειολογία του heavy metal.

Τρίτη συναυλία δεν είχε πιο μετά, τι να κάνουμε κι εμείς, αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε σπίτι μας.

Το highlight της βραδιάς: την ώρα που έπαιζαν οι Anthrax στην πλατεία Νερού, από... πίσω από το stage, στο ΚΠΙΣΝ, ξεκίνησαν τα πυροτεχνήματα, τα βεγγαλικά. Ετσι έβλεπες τους θεατές του Release Athens να «τραβούν» με τα κινητά τους τηλέφωνα όσα συνέβαιναν στο Summer Nostos! Σουρεαλιστικό.