Καταστροφές και Τύπος

Καταστροφές και Τύπος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άποψη του γράφοντος ήταν πάντα πως δεν υπάρχει κυβέρνηση που να επιθυμεί καταστροφές και νεκρούς, όπως έγινε στο Μάτι και τώρα στη Χαλκιδική.

12 Ιουλίου 2019

Του Γιώργου Πετρόπουλου
(αρχισυντάκτης πολιτικού τμήματος της Εφημερίδας των Συντακτών)

Κι όταν αυτές συμβαίνουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν με νηφαλιότητα να αναζητούν τις αιτίες και με τη μέγιστη συναίνεση και αποφασιστικότητα να τις αντιμετωπίζουν είτε είναι διαχρονικές είτε όχι. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να διαμορφωθούν οι διαφορετικές πολιτικές και κατά συνέπεια να προκύπτει η πολιτική αντιπαράθεση. Καμία τραγωδία σαν τις προαναφερόμενες δεν προσφέρεται- αυτή καθαυτή- για πολιτική αντιπαράθεση. Οι πολιτικές αντιμετώπισης των αιτιών είναι το έδαφος της πολιτικής σύγκρουσης.

Την άποψη αυτή την υπηρετήσαμε και την υπηρετούμε σταθερά ως ΕΦΣΥΝ.

Σε αυτή την άποψη βεβαίως προσχώρησε τώρα και ο υπόλοιπος Τύπος - με δευτερεύουσες αποκλίσεις. Όχι γιατί την πιστεύει, αλλά γιατί έγινε κυβέρνηση η ΝΔ την οποία στήριζε στην πολιτική τυμβωρυχίας όταν ήταν αντιπολίτευση. Παραθέτω κάποια από τα σημερινά πρωτοσέλιδα για να σημειώσω το αυτονόητο: Η αξιοπιστία του Τύπου υπονομεύεται πάντα από την έλλειψη αρχών και από τον πολιτικό καιροσκοπισμό των ιδιοκτητών του.

Ευτυχώς για μας που το συνεταιριστικό μας μοντέλο έχει εργοδότη μόνο τους αναγνώστες μας...