«Δεν υφίσταται επιχειρηματικότητα με μόνη επένδυση έναν υπολογιστή και μια κεραία»

«Δεν υφίσταται επιχειρηματικότητα με μόνη επένδυση έναν υπολογιστή και μια κεραία»
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Πυρά» κατά των ιδιοκτητών ραδιοσταθμών από την Ένωση Τεχνικών.

12 Ιουλίου 2019

Με αφορμή την φονική καταιγίδα που έπληξε την Χαλκιδική τις βραδινές και νυχτερινές ώρες της Τετάρτης, η ΕΤΕΡ σε ανακοίνωσή της στράφηκε εκ νέου εναντίον της ΕΙΙΡΑ και γενικότερα των ιδιοκτητών των ραδιοφωνικών σταθμών, για την κατάσταση στα ερτζιανά τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί καταγγέλλουν πως τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα, λόγω της υποστελέχωσής τους, δεν παρείχαν ενημέρωση για την επικείμενη κακοκαιρία, αγνόησαν το έκτακτο γεγονός λόγω της προχωρημένης ώρας κι επιπλέον εκπέμπουν με κακοσυντηρημένα και παλιά μηχανήματα.

Μεταξύ άλλων η ΕΤΕΡ αναφέρει περιπτώσεις όπου δηλωμένος ενημερωτικός σταθμός παίζει «προσχηματικά» το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων στις 3 τη νύχτα (φωτογραφίζοντας τον Easy 97.2), κι άλλος ενημερωτικός σταθμός μετέδωσε μαγνητοσκοπημένο δελτίο ειδήσεων αμέσως μετά τον σεισμό της Κω πριν 2 χρόνια, χωρίς φυσικά να περιλαμβάνει την έκτακτη είδηση.

«Δεν υφίσταται επιχειρηματικότητα με μόνη επένδυση έναν υπολογιστή και μια κεραία. Δυστυχώς η σημερινή πλειοψηφία της πλέον αντιπροσωπευτικής ένωσης ιδιοκτητών ραδιοφώνων, της ΕΙΙΡΑ, αυτό το ραδιόφωνο θέλει. Ανερμάτιστος σχολιασμός ή μουσικές επιλογές ενός μυαλού ανά ραδιοσταθμό με ένα βαρετό playlist, με μονό στόχο τις διαφημίσεις ή την πολιτική επιρροή…οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα!» λέει χαρακτηριστικά.

Δεν έχουν άδικο από την ΕΤΕΡ. Τα ίδια γίνονται και στην τηλεόραση. Η ενημέρωση που προσφέρουν ραδιόφωνο και τηλεόραση σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ελλιπής