Η Γιώτα Τσιμπρικίδου αγαπάει (και ξέρει) το ραδιόφωνο

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου αγαπάει (και ξέρει) το ραδιόφωνο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με το βιβλίο «Η γλώσσα του ραδιοφώνου» του Andrew Crisell στα χέρια της...

13 Ιουλίου 2019

Γράφει η Γιώτα η οποία, σημειωτέον, αποχωρεί από τον Sfera 102.2 και τον Μουσικό 98.6: «Να λοιπόν ένα αντικείμενο που με δένει απίστευτα με τη φωνή και την προσωπικότητα του πατέρα μου... Κι ας έχει φύγει 25 χρόνια τώρα. Μου το άφησε για να το αγαπήσω όσο και ο ίδιος και να ακολουθήσω τα χνάρια του - και το βιβλίο αυτό (έκδοση του 1986) μπορεί να φαίνεται παρωχημένο στα χρόνια της παντοκρατορίας του internet, αλλά για μένα κρύβει στις σελίδες του το ρομαντισμό των παλιών ραδιοφωνατζήδων, τη γνώση και τη λατρεία τους για το Μέσο...».

«Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σ' αυτούς που είτε έχουν θεωρητικό ενδιαφέρον για το ραδιόφωνο και γενικότερα για τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, είτε κάποια πρακτική σχέση με τη ραδιοφωνική παραγωγή» γράφει στην εισαγωγή του βιβλίου, κατά την επανακυκλοφορία του, έκδοση του 2010, σε μετάφραση του Ικαρου Μπαμπασάκη.

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου και αγαπάει και ξέρει και είναι πολύ καλή στο ραδιόφωνο. Αυτά τα γνωρίζαμε. Τώρα, όπως βλέπουμε, είναι και ρομαντική... Οχι ότι δεν το περιμέναμε. Το ραδιόφωνο άλλωστε φτιάχνει καλύτερους άνθρωπους