Οταν ο Καλογρίτσας προσπαθούσε να πάρει τηλεοπτική άδεια με τα βοσκοτόπια

Οταν ο Καλογρίτσας προσπαθούσε να πάρει τηλεοπτική άδεια με τα βοσκοτόπια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο και στην Επιτροπή που διενεργούσε το διαγωνισμό.

15 Ιουλίου 2019

Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» δημοσιοποίησε το εισαγγελικό πόρισμα που περιέγραφε πως ο κ. Κρέτσος, ως τότε γενικός γραμματέας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας, κάλυπτε τον ελλιπή φάκελο που κατέθεσε ο κ.Καλογρίτσας, στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τα περίφημα βοσκοτόπια στην Ιθάκη αν θυμάστε...

«Για το υποτιθέμενο σκάνδαλο Καλογρίτσα η απάντηση βρίσκεται στις 73 σελίδες της Προκήρυξης του διαγωνισμού του 2016» απάντησε, με μία τεράστια ανακοίνωση (1700 λέξεις!), ο Λευτέρης Κρέτσος τονίζοντας ευθύς εξαρχής ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και δεν διερευνάται πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά πλημμεληματικού.

Και συνεχίζει: «Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την προκήρυξη αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τον πιο απαιτητικό, αλλά και τον πιο αντικειμενικό διαγωνισμό που έγινε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού δημοσίου τόσο από πλευράς δικαιολογητικών όσο και διαδικασιών που όφειλαν να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι. Ένα διαγωνισμό με πολλά διαδοχικά στάδια, πολλές δικλείδες ασφαλείας, με δυνατότητες και προδικαστικών και δικαστικών προσφυγών, με συνεχή έλεγχο των υποψηφίων πριν και μετά το πέρας της δημοπρασίας και πάντοτε με τη δυνατότητα της αυτοδίκαιης ανάκλησης της χορηγούμενης άδειας αν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα. Ήταν ένας διαγωνισμός που προστάτευε ως κόρη οφθαλμού το δημόσιο συμφέρον, αλλά και τους συμμετέχοντες, καθώς επέτρεπε την παροχή στοιχείων και το δικαίωμα κάθε συνυποψήφιου να δει τα δικαιολογητικά του άλλου σε κάθε διαφορετικό στάδιο».

Ο Λευτέρης Κρέτσος σημειώνει πως ο «κ. Καλογρίτσας κηρύχτηκε έκπτωτος με τη δική μου υπογραφή».

Σημειώστε πως ο πρώτος-πρώτος έλεγχος σε Κρέτσο και Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού ξεκίνησε μετά από μηνύσεις του ALPHA και πέντε Βουλευτών της ΝΔ. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο 10 μήνες μετά αλλά ανασύρθηκε λίγο αργότερα με αποτέλεσμα στις 6 Απριλίου 2019 ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αθανασίου να παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η αλήθεια πάντως είναι πως όχι μόνο δεν ζημιώθηκε το ελληνικό κράτος από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά κερδίζει και 215 εκατομμύρια ευρώ