Media News εν τάχει (18/07)

Media News εν τάχει (18/07)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφιερωμάτων συνέχεια για τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

18 Ιουλίου 2019

Η Cosmote TV, μέσα από το Cosmote History HD, θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Κύπρος: Λεηλατώντας μία ματωμένη χώρα», την Κυριακή στις 9 το βράδυ, για όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τον «Αττίλα». Η έρευνα έγινε από τον Βασίλη Βασιλικό και τον Τάκη Παπαγιαννίδη, με την Ευανθία Ρεμπούτσικα να την «ντύνει» μουσικά.

-------------------------

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ εναντίον του ΣΚΑΪ για τις 12 απολύσεις που έγιναν σε δημοσιογράφους εκπομπής του. «Η απόλυση γίνεται πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου εργασίας, δηλαδή χωρίς αποζημίωση και χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας. Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι χάνουν τα δικαιώματά τους και παραμένουν άνεργοι, μέχρις ότου ξαναρχίσουν οι εκπομπές και, αν σταθούν τυχεροί, προσλαμβάνονται για τη νέα περίοδο», σημειώνει η Ένωση Συντακτών.

-------------------------

Παραμένοντας στο κανάλι του Φαλήρου, οι «Tourίστες» ταξιδεύουν αυτή την εβδομάδα στην Ιορδανία. Ο Χρήστος Ανθόπουλος και η Ελένη Βαϊτσου περιηγούν τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ σε περιοχές της μεσανατολίτικης χώρας όπως οι κόκκινες έρημοι, η παραθαλάσσια πόλη Άκαμπα, η Νεκρά Θάλασσα κ.ά. την Κυριακή στις 4.30 το μεσημέρι.

-------------------------

«Σαρώνουν» στις υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Emmy οι σειρές που προβάλλονται μέσα από τα κανάλια της Nova. Περισσότερες από 120 υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων εκείνες του Game of Thrones σε 32(!) κατηγορίες, του Chernobyl σε 19, του Barry (17), του Handmaid's Tale (11), του True Detective (9) και πολλές ακόμα.

-------------------------

Το αρχείο της ΕΡΤ θυμάται την Μαρίκα Νέζερ, με αφορμή τα 30 χρόνια μετά τον θάνατό της. Στο ert.gr έχει ήδη ανέβει η εκπομπή «Εκπομπές που αγάπησα - Μαρίκα Νέζερ» του αείμνηστου Φρέντυ Γερμανού, η οποία περιλαμβάνει αποσπάσματα του «Πορτραίτου της Πέμπτης» από το 1976, όπου ήταν τιμώμενο πρόσωπο η δημοφιλής ηθοποιός.