News 24/7 88.6: Ολα(;) λάθος

News 24/7 88.6: Ολα(;) λάθος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αλλαγές επί αλλαγών, χωρίς κανένα αντίκρυσμα στις ακροαματικότητες.

21 Ιουλίου 2019

Για μια ακόμη φορά απολύσεις στο News 24/7 88.6. Τα τελευταία «θύματα» ήταν ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, που ενημερώθηκε για τις προθέσεις της διοίκησης μόλις μια ώρα πριν την τελευταία εκπομπή του, ενώ σταμάτησε και η Στέλλα Γκαντώνα που έκανε εκπομπές στην πρωινή ζώνη μαζί με τον Αντώνη Φουρλή. Οι δύο παραπάνω περιπτώσεις έρχονται να προστεθούν στην μακρά λίστα των απολύσεων που έχουν γίνει στον ραδιοσταθμό, στα μόλις 2,5 χρόνια ιστορίας του.

Η συχνότητα των 88.6 πέρασε στα χέρια της 24 Media το Μάρτιο του 2017, από τη Διαπασών του Νίκου Μπιλίρη τον εγκαταλελειμένο Panda 88.6, που έπαιζε μόνο μουσική. Το στήσιμο κλήθηκαν να αναλάβουν ο νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Δύο μήνες αργότερα βγαίνει στον αέρα το «Ραδιόφωνο 24/7», με όνομα που τις περισσότερες φορές μπέρδευε ακροατές και δημοσιογράφους. Το πρόγραμμά του είχε λίγο από όλα, ενημέρωση το πρωί και μουσική το απόγευμα, με συνολικά 33 παραγωγούς.

Οι ακροαματικότητές του ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Τον Νοέμβριο του '17, στην πρώτη του μέτρηση, ήταν στο 1,3%, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έπεσε στο 1,2%, ενώ τον Ιανουάριο του '18 ανέβηκε στο 1,4%, πάνω από τον 105.5 Στο Κόκκινο που τότε ήταν υπό διάλυση και σε ελάχιστη απόσταση από τον Alpha 98.9. Τότε μαζεύτηκαν τα πρώτα «σύννεφα» στους 88.6. Τον επόμενο μήνα ξεκίνησε το πρώτο «πογκρόμ» απολύσεων, με τον Κώστα Αρβανίτη να παραιτείται από τη διεύθυνση του σταθμού. Οι «εκκαθαρίσεις» ωστόσο συνεχίστηκαν και τους υπόλοιπους μήνες του έτους, οι περισσότερες μάλιστα επεισοδιακές.

Σε συνέντευξή του στο MarketingWeek, εκείνη την περίοδο, ο ιδιοκτήτης του «Ραδιοφώνου 24/7» Δημήτρης Μάρης είχε παραδεχτεί ότι ο σταθμός όπως είχε στηθεί «δεν ταίριαζε στην φιλοσοφία της 24 Media, δεν ήταν κομμάτι της» και πως «είναι ο πιο ακριβός σε κόστος λειτουργίας». Όσον αφορά τις απολύσεις είχε δηλώσει πως «προφανώς και γίνονται ανακατατάξεις, αφού κάθε άνθρωπος μπορεί να υποστηρίξει ένα διαφορετικό μοντέλο».

Ένα μήνα μετά την αποχώρηση του Κώστα Αρβανίτη, στην θέση του διευθυντή του «Ραδιοφώνου 24/7» έρχεται ο Βασίλης Σκουρής, ως «μεταγραφή» από τον Real 97.8. Νέα ονόματα καταφθάνουν στο ραδιοσταθμό, με τις «διώξεις» όμως σε εκείνους που προσελήφθησαν με το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς να μην σταματούν. Τον Σεπτέμβριο του 2018 αλλάζει όνομα και γίνεται News 24/7 Radio 88.6, με νέο και διαφορετικού ύφους πρόγραμμα σε σχέση με πριν.

Οι υπόλοιποι μήνες χαρακτηρίστικαν από μια σχετική ηρεμία εντός του σταθμού, με εξαίρεση τις πολυάριθμες ανακατατάξεις και κάποιες προσθήκες ακόμη στο πρόγραμμα. Οι οποίες, όμως, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα στις ακροαματικότητες, που παραμένουν σταθερά στο 0,9% (τελευταίος στον ανταγωνισμό). Από τις αρχές του καλοκαιριού, την θέση του σύμβουλου διοικήσεως της 24 Media για θέματα ραδιοφώνου ανέλαβε ο Φίλιππος Ταλάντης, έχοντας στις αρμοδιότητές του τον News 24/7 88.6 και τον αθλητικό Sport24 103.3.

Επιπλέον δημιουργήθηκε ένας νέος «πονοκέφαλος» στους ιθύνοντές του, μετά την απόφαση του ΕΣΡ να καλέσει το News 24/7 88.6 (και μερικούς ακόμα σταθμούς σε Αττική και περιφέρεια) σε απολογία, επειδή εκπέμπει ενημερωτικό πρόγραμμα σε συχνότητα «μη ενημερωτική». Η απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου εκκρεμεί μέχρι σήμερα.