Ημουν στην παρουσίαση του άλμπουμ του Sin Boy με τον... ευφυή τίτλο «KA GU RAS»

Ημουν στην παρουσίαση του άλμπουμ του Sin Boy με τον... ευφυή τίτλο «KA GU RAS»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δευτέρα βράδυ και έφτανα κατά τις 10 στο μακρινό Island, στη Βάρκιζα, ολόκληρο ταξίδι...

23 Ιουλίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ο Sin Boy θα έπαιζε live και η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν το έχανα. Ηθελα να δω από κοντά ποιος είναι αυτός και τι κάνει, μήπως και κατάφερνα να εξηγήσω την τεράστια επιτυχία του. Μία φίλη μου στη Συρία μου είπε πως άκουσε το «Mama?» δυνατά να παίζει σε ένα αυτοκίνητο με ανοιχτά παράθυρα. Και όχι τώρα, αλλά μόλις μία-δύο εβδομάδες αφότου κυκλοφόρησε. Και δεν το άκουγαν τίποτε Έλληνες, μην μπερδευτείτε.

Στο Island λοιπόν που ήταν ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση. Ήταν εκεί ο Sin Boy και όλη η παρέα του, οι Mad Clip, Ypo, iLLEOo, DJ Paco, Wassup & DJ Cricket Δίπλα του αλλά και στη σκηνή μετά. Πήγα και τους είδα και στα καμαρίνια πριν, όχι τίποτε άλλο, αλλά επειδή ρωτούν κάποιοι αν είναι... κανονικοί άνθρωποι. Ελα τώρα, δεν θέλω αστεία, μια χαρά παιδιά είναι... 

Γεμάτος ο χώρος αλλά με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων και προσκλήσεων. Κόσμος, καταλαβαίνετε, πιο μικρές ηλικίες, πάρα πολύ μικρές, ακόμα και παιδιά του σχολείου. Εντάξει, δεν είναι και τραγούδια για πολύ πιο ώριμους εδώ που τα λέμε. 

Γύρω στις 10 και μισή ανέβηκαν στη σκηνή για να παίξουν και αφού προηγήθηκε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τη Μαργαρίτα Μάτσα, διευθύντρια της Minos EMI / Universal, για τις πλατινένιες ψηφιακές πωλήσεις του «Mama?» στην Ελλάδα.

Ο Sin Boy παρουσίασε λοιπόν το άλμπουμ του «KA GU RAS» (τι αυτοσαρκασμός) με τραγούδια όπως τα Sientelo, Gigi, Colombiana κ.α. Δεν αντέχει σοβαρή κριτική ούτε ο δίσκος, ούτε η live παρουσίασή του φυσικά. Είναι μία σκηνή ενός είδος χιπ χοπ, κακού προφανώς, ή μάλλον άκρως εμπορικού πιο σωστά, με στίχο χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και για κοινό που δεν νοιάζεται για πολλά. Χρειάζεται βέβαια και αυτό...

Απλώς ξέρετε τώρα, χιπ χοπ σε πολυτελές κέντρο διασκέδασης μοιάζει κάπως... ιδιαίτερο. Ίσως γι αυτό κι έχουν ανησυχήσει βασικά τα λαϊκά ρεπερτόρια από την έλευσή του, νιώθουν όντως την απειλή.

Ηταν εκεί πρώτο τραπέζι και ο Snik, το άλλο μεγάλο αστέρι του είδους, με τεράστια επιτυχία επίσης. Αυτός με άλλο εμφανισιακό στυλ, πιο ραπ, πιο gangsta.

Μη βιαστείτε να τους ειρωνευτείτε. Δεν σας αρέσει ο Sin Boy και η παρέα του, ούτε κι εμένα μου αρέσει. Αλλά, αυτό που κάνουν σαρώνει. Και τα αντίστοιχα, σαρώνουν και στο εξωτερικό. Είναι φαινόμενο για μελέτη.

Οπως ήταν φαινόμενο για μελέτη και πέντε παιδάκια δίπλα μου, παιδάκια στην κυριολεξία, που είδαν όλο το live τραβώντας το μέσα από τα κινητά τους και τα τάμπλετ. Δεν σήκωσαν μάτι στη σκηνή ούτε για ένα λεπτό. Αλλάζουν οι καταστάσεις...

Φωτογραφίες: Μανώλης Χιώτης