Καθημερινό «Εθνος» όπως καθημερινό «Βήμα» και με τα ίδια λόγια...

Καθημερινό «Εθνος» όπως καθημερινό «Βήμα» και με τα ίδια λόγια...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τελευταίο πρωτοσέλιδο, τελευταίο κύριο άρθρο, βίοι παράλληλοι για τις δύο ιστορικές εφημερίδες...

30 Ιουλίου 2019

Οπως γνωρίζετε από χθες (ΕΔΩ), η Dimera του Ιβάν Σαββίδη αποφάσισε την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου. Μία μεγάλη ήττα για την πλευρά Σαββίδη. Το καθημερινό «Εθνος» βγάζει σήμερα το τελευταίο του φύλλο... 

Στο κύριο άρθρο του με τίτλο «Αναστολή έκδοσης του καθημερινού “Έθνους”» αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31 Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού “Έθνους”. Παραμένει, όμως, κοντά σας το εβδομαδιαίο φύλλο μας, το “Έθνος της Κυριακής” -πλούσιο σε ένθετα, περιοδικά και προσφορές, με ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις πρώτης γραμμής- καθώς και η ενημερωτική ιστοσελίδα μας ethnos.gr με όλες τις ειδήσεις, πάντοτε αξιόπιστα, έγκυρα και ταχύτατα. Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας που μας τίμησαν μέχρι σήμερα με την καθημερινή αγορά της εφημερίδας από το περίπτερο και τους καλούμε να μας ακολουθήσουν στο κυριακάτικο και διαδικτυακό ταξίδι μας προς την ενημέρωση και τη γνώση».

Ηταν Νοέμβριος του 2010 όταν ο Σταύρος Ψυχάρης αποφάσιζε την αναστολή της καθημερινής έκδοσης για το «Βήμα». Και χρησιμοποιούσαν τα ίδια λόγια πάνω-κάτω για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους. 

«Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν «Το Βήμα» περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση» έλεγε η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της (διευθυντής ήταν ο Παντελής Καψής). «"Το Βήμα" αποδέχεται την απόφαση των αναγνωστών του οι οποίοι προτιμούν την ηλεκτρονική ενημέρωση. Αλλωστε "Το Βήμα" είναι η πρώτη εφημερίδα στην Ελλάδα που εισήγαγε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διαδικασία της εκδόσεώς του. Τώρα, 30 σχεδόν χρόνια από τότε, διακόπτει την έντυπη έκδοσή του ανταποκρινόμενο στο φανερό αίτημα των αναγνωστών του. Στην πρώτη γραμμή της έντυπης ενημέρωσης θα παραμείνει βεβαίως "Το Βήμα της Κυριακής", η εφημερίδα που άλλαξε τη μορφή του ελληνικού Τύπου όταν έγινε η πρώτη πολυεφημερίδα της χώρας στα μέσα της δεκαετίας του 1980».