Απολύσεις στο Μακεδονία TV και «μετακόμιση» της ροής του καταγγέλλει η ΕΤΙΤΒΕ

Απολύσεις στο Μακεδονία TV και «μετακόμιση» της ροής του καταγγέλλει η ΕΤΙΤΒΕ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τεχνικοί και διοικητικοί στο «στόχαστρο».

02 Αυγούστου 2019

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος στρέφεται εναντίον της διοίκησης του Μακεδονία TV αλλά και του ομίλου ΑΝΤ1, για τις απολύσεις 4 τεχνικών και δύο διοικητικών υπαλλήλων στο κανάλι. Επιπλέον αναφέρει πως η ροή του Μακεδονία TV μεταφέρθηκε εν μια νυκτί από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ζητώντας να ενημερωθεί επισήμως για το αν ο σταθμός ανήκει ή όχι στον όμιλο.

Για άλλη μια χρονιά οι μέτοχοι του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV επέλεξαν καλοκαιριάτικα να στείλουν στην ανεργία 4 συναδέλφους τεχνικούς και 2 διοικητικούς, μεγαλώνοντας έτσι τον κατάλογο των ανέργων στην Θεσσαλονίκη. Ξαφνικά συνάδελφοι με οικογένειες βρέθηκαν στον δρόμο με ένα αβέβαιο γι αυτούς μέλλον.

Πληροφορηθήκαμε ότι η ροή του εν λόγω σταθμού, μέσα σε μια νύχτα μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εναπομείναντες συναδέλφους μας.

Μαθαίνουμε επίσης, ότι η μεταφορά έγινε σε εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1.

Ζητάμε να ενημερωθούμε απο την Διοίκηση του ΑΝΤ1, εάν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ανήκει στον όμιλο των επιχειρήσεων του, γιατί στο παρελθόν όσες φορές ζητήθηκε αυτή η ενημέρωση και απο μας και στον ΟΜΕΔ και σε δικαστικές αίθουσες, η απάντηση ήταν πάντοτε αρνητική.

Το δε ΕΣΡ μας απαντούσε με μισόλογα και στην τελευταία μας όχληση ακόμα περιμένουμε απάντηση.

Αυτοί που υποτείθεται ότι, ελέγχουν την νομιμότητα των πράξεων των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, αφήνουν τους επιχειρηματίες να ανταλλάσουν τηλεοπτικό υλικό μεταξύ τους, να χρησιμοποιούν άθλιες εικόνες απο το Ιντερνετ, προσβάλλοντας την νοημοσύνη των τηλεθεατών.

‘Οσο δε για τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης, που πέρασαν απο τα STUDIO του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους που αυτές τις μέρες χάνουν την δουλιά τους.