Τουλάχιστον 15 ραδιοσταθμοί υπέστησαν ζημιές στον Υμηττό

Τουλάχιστον 15 ραδιοσταθμοί υπέστησαν ζημιές στον Υμηττό
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αδιαφορία από τις αρχές, καταγγέλλουν τεχνικοί.

14 Αυγούστου 2019

Αποκαλύπτεται σιγά σιγά το μέγεθος της καταστροφής στο πάρκο κεραιών του Υμηττού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, κάηκαν ολοσχερώς ή έχουν σοβαρές ζημιές οι εγκαταστάσεις των Μελωδία 99.2, Λάμψη 92.3, Love 97.5, Παραπολιτικών 90.1, 105.5 Στο Κόκκινο, Θέμα 104.6, Εκκλησία της Ελλάδος 89.5, Πειραϊκή Εκκλησία 91.2, Atlantis 105.2, Blue Sky και άλλων.

Δύο τεχνικοί μίλησαν στην εφημερίδα και, μεταξύ άλλων, κατηγορούν την Πυροσβεστική, την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, την ΔΕΗ και την ΕΡΤ για αδιαφορία απέναντι στο ζήτημά τους, τόσο κατά τη διάρκεια της φωτιάς όσο και τώρα.

«Η ΔΕΗ δεν έρχεται να δώσει ρεύμα. Έχουν καταστραφεί τα καλώδια και αν δεν επιδιορθωθούν πως θα εξυπηρετηθούν οι σταθμοί; Αναγκαζόμαστε και τους φιλοξενούμε αλλού δηλαδή χρησιμοποιούμε τους εφεδρικούς αλλά αυτό δεν είναι μόνιμη λύση. Δεν είδαμε κάποιον από την Πυροσβεστική να μπορέσουμε να του πούμε τα προβλήματά μας. Η ΕΡΤ τσιμουδιά τελείως», είπε ο Νίκος Κυριανάκης. «Ανέβαιναν αυτοκίνητα της Γενικής Γραμματείας αλλά δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει για το πώς θα κινηθούμε. Δεν μας άφησαν να ανέβουμε στο βουνό και αναγκαστήκαμε να ξυπνάμε γραμματείς γενικής προστασίας για να μας δώσουν άδεια να μπορέσουμε να περάσουμε μέσα. Θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει κάποια πράγματα αν ανεβαίναμε πάνω».

«Αθλιότητα όσα λέγονται για μικροζημιές. Η καταστροφή είναι τεράστια. Τα υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ που έδιναν ρεύμα έχουν λιώσει. Καταβάλλονται τεχνικές προσπάθειες ώστε να μπορέσουν να εκπέμψουν από αλλού οι σταθμοί, ωστόσο η καταστροφή είναι μεγάλης έκτασης τόσο στα μηχανήματα, καλώδια και γενικότερα στις εγκαταστάσεις των σταθμών. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για όσους σταθμούς δεν έχουν βρει ακόμα λύση ώστε να εκπέμψουν από αλλού», δήλωσε ο Γιώργος Πιαντές.