«Μάριε, πες και ένα τραγούδι στα ελληνικά»

«Μάριε, πες και ένα τραγούδι στα ελληνικά»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάποιοι θεατές στη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, ίσως να μην γνώριζαν τι συναυλία θα παρακολουθούσαν.

01 Σεπτεμβρίου 2019

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Σάββατο βράδυ, 31 Αυγούστου, στο κατάμεστο Ηρώδειο. Και ήταν λίγο άδικο αυτό, γιατί επί δυόμιση ώρες ο Μάριος Φραγκούλης με τη Big Band Orchestra και 25 μουσικούς επί σκηνής υπό την διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, έπαιζαν σε ρυθμούς jazz και swing μια σειρά αγαπημένων διαχρονικών τραγουδιών από το Frank Sinatra και την Ella Fitzgerald, μέχρι τους Nat King Cole και Judy Garland.

Τραγούδια από το «American Song Book», όπως το «Strangers in the Night», «Unforgettable», «Autumn leaves», «Dream a little dream of me», αλλά και το «I get a kick out of you», «My baby just cares for me» και «So in love» (τραγούδι που ερμήνευσε ο Μάριος μαζί με τη Lara Fabian στην ταινία Delovely), αποδόθηκαν από την Big Band me δεξιοτεχνική αρτιότητα.

Σίγουρα από τις μαγικές στιγμές η παρουσία της ανερχόμενης jazz ντίβας Tammy McCann που βρέθηκε στο Ηρώδειο ως special guest και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι και ωσί πόσο σπουδαία ερμηνεύτρια είναι.

Η βραδιά είχε ενθουσιασμό, ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα και τον Μάριο Φραγκούλη να «σουινγκάρει» με αμέτρητες χορευτικές φιγούρες. Το Ηρώδειο του «πηγαίνει» -άλλωστε το ετήσιο ραντεβού εκεί έχει καθιερωθεί.

Μόνο που φέτος κάποιους τους «ξεγέλασε» και ακόμα και στα encore ορισμένοι ζητούσαν τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο, ενώ αρκετοί φώναζαν να πει έστω «ένα τραγούδι στα ελληνικά!».

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι: «Let’s swing, let us feel the blues, let us jazz our finest feelings»,Μάριε!

*2 ευρώ από κάθε εισιτήριο θα δοθούν στους σκοπούς του  «Όλοι μαζί μπορούμε»