Ο Λαυρέντης δεν είναι πια μαζί μας... (update)

Ο Λαυρέντης δεν είναι πια μαζί μας... (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στις 4.30 τα ξημερώματα «έφυγε» από τη ζωή, μετά από καρδιακή προσβολή...

09 Σεπτεμβρίου 2019

Απόψε στις 9, το NGradio.gr θα παίξει σε επανάληψη συνέντευξη που είχε δώσει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στον ραδιοσταθμό, τον Δεκέμβριο του 2018.

----------------------

Στο ακριβώς κάθε ώρας για μια ολόκληρη μέρα, ο Μπλε 99 της Χαλκίδας θα παίζει κι από ένα τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

----------------------

Αφιέρωμα του αρχείου της ΕΡΤ στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Στο ert.gr υπάρχει η εκπομπή «Καλλιτεχνικό Καφενείο» από το 1986, όπου ο Μίμης Πλέσσας παρουσιάζει στο τηλεοπτικό κοινό τους Τερμίτες.

----------------------

Στις 20:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει την εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ»
Και στις 22:00, τη «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ: ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ»

----------------------

Την Τετάρτη στις 15:30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία. Η οικογένεια ζητά αντί στεφάνων να υπάρξει δωρεά στην πρωτοβουλία «Μαζί για το παιδί». 

-------------------------

Ο Μελωδία 99.2 θα παίξει σε επανάληψη στις 10 το βράδυ το live που είχε δώσει μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου για τους ακροατές του ραδιοσταθμού, τον περασμένο Μάρτιο.

-------------------------

Τι είχε πει ο Λαυρέντης για το λουκέτο στην ΕΡΤ...

 

 ------------------------

---------------

Στις 7 παρά τέταρτο σήμερα, στην ΕΡΤ1, θα δούμε την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Λαυρέντη στη Λένα Αρώνη, στο Art Week. 

--------------

Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για τον θάνατό του.

------------------------ 

-------------

Τον απροσδόκητο χαμό του Λαυρέντη σχολίασε ο Γιάννης Σπυρόπουλος Μπαχ κάνοντας λόγο για το alter ego του καθώς «πέρασε o ένας από το αίμα του άλλου». Τόνισε ότι ο Μαχαιρίτσας βρέθηκε στην κορυφή της ελληνικής τραγουδοποιίας, ότι το «κομψό είδος τραγουδιού του, προερχόταν από την Ιταλία, είχε επιρροές από τον Μάνο Λοίζο και άλλους. Είχε προσωπική φωνή, είχε πολύ ταλέντο».

--------------

Στις 12 το μεσημέρι η Ελενα Διάκου, στο Δεύτερο Πρόγραμμα, διαβάζει αποσπάσματα συνεντεύξεών του. Στις 4 το απόγευμα. Κώστας Θωμαϊδης και Φώτης Απέργης σε μία έκτακτη εκπομπή, αφιέρωμα στον Λαυρέντη.

Στις 7 το απόγευμα θα παίξει σε επανάληψη η συνέντευξη που έδωσαν Λαυρέντης και Πορτοκάλογλου στον Φώτη Απέργη, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. 

----------------

 

------------------

Βίντεο από την τελευταία του εμφάνιση στο Βόλο, την Παρασκευή το βράδυ. Αύριο θα έπαιζε στο Ηρώδειο με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. 

-------------

Σε όλα τα ραδιόφωνα ακούγεται Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Ο Μελωδία 99.2 θα παίζει τώρα (10:30) για δύο ώρες (10 με 12 το πρωί) μόνο τραγούδια του. Τα παρουσιάζει η Κωνσταντίνα Βαρσάμη. 

-------------

«Δεν το πιστεύω. Προσπαθώ να μην το πιστέψω... Είναι πολύ καλός μου φίλος και ένας άνθρωπος που θαύμαζα περισσότερο σε αυτόν το χώρο. Μαζί του είχα μία από τις ωραιότερες συνεργασίες που είχα ποτέ» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Μακεδόνας.

--------------

Δεύτερο Πρόγραμμα και Ελληνικός 93.2 παρουσίασαν 9 με 10 το πρωί μία ώρα αφιέρωμα. 

--------------

Τα τραγούδια του Λαυρέντη πρωταγωνιστούν στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι της Ρόδου - μέσα από δικές του διηγήσεις, κάθε μια ώρα σήμερα 9 και αύριο 10 Σεπτεμβρίου.

-------------

Ο τραγουδοποιός που σφράγισε την ελληνική μουσική τις τελευταίες δεκαετίες άφησε πίσω δεκάδες τραγούδια: «Διδυμότειχο μπλουζ», «Εκεί στο Νότο», «Και τι ζητάω», «Πόσο σε θέλω», «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», «Μικρός τιτανικός», «Μου λες τα μάτια σου», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Ο μ΄ αγαπάς κι η σ΄ αγαπώ», «Θα ρωτήσω τα τραγούδια» και «Να δεις τι σου 'χω για μετά».