Το Τρίτο Πρόγραμμα γίνεται 65 ετών και γιορτάζει

Το Τρίτο Πρόγραμμα γίνεται 65 ετών και γιορτάζει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το μόνο ραδιόφωνο στην Ελλάδα που παίζει κλασσική μουσική, καλεί τους ακροατές του στο Ραδιομέγαρο για τα «γενέθλιά» του.

14 Σεπτεμβρίου 2019

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1954, δύο χρόνια μετά το Δεύτερο Πρόγραμμα, ακούστηκε για πρώτη φορά στα μεσαία κύματα το σήμα του Τρίτου Προγράμματος του ΕΙΡ. Ήταν μια ιδέα του συγγραφέα Διονυσίου Ρώμα που υλοποιήθηκε από την κρατική ραδιοφωνία, ενώ γνώρισε εποχές «δόξας» όταν τα ηνία του ανέλαβε ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις.

Ακριβώς 65 χρόνια μετά, την ερχόμενη Πέμπτη 19/9, το Τρίτο Πρόγραμμα στους 90.9 των FM πλέον και σε διάφορες συχνότητες ανά την Ελλάδα, γιορτάζει και καλεί τους ακροατές του από τις 7 το απόγευμα εως τις 9 το βράδυ στο Studio E «Αντώνης Κοντογεωργίου» του Ραδιομεγάρου, προκειμένου να ακούσουν αξιόλογα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου αλλά και της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας.

Για τις δύο αυτές ώρες θα παίξουν οι: Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Τσιρακίδου, Κλεονίκη Δεμίρη, Αντωνία Τζίτζικα, το Φωνητικό Σύνολο «Motectum» και η Χορωδία της ΕΡΤ.
Πιανίστες: Δαυίδ Ναχμίας, Λορέντα Ράμου, Χριστίνα Παντελή, Φρίξος Μόρτζος, Παύλος Σιφναίος.
Τραγούδι: Θάνος Πολύδωρας.
Τσέλο και κρητική λύρα: Γιώργος Καλούδης.
Διεύθυνση Χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από τις συχνότητες του Τρίτου, και θα την παρουσιάσει ο Πανταζής Τσάρας. Η είσοδος γίνεται με κράτηση μέσω mail στο [email protected].

Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.