Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν - Εθνική Λυρική Σκηνή: Η συνεργασία συνεχίζεται

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν - Εθνική Λυρική Σκηνή: Η συνεργασία συνεχίζεται
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος 2019-2020, δύο παραγωγές εκ των οποίων η μία σε επανάληψη, θα ανέβουν στη σκηνή της Φρυνίχου

19 Σεπτεμβρίου 2019

Η συνεργασία του Θεάτρου Τέχνης με την Εθνική Λυρική Σκηνή, άρχισε το καλοκαίρι με τη «λαϊκή οπερέτα» του Σταμάτη Κραουνάκη «Εκκλησιάζουσες». Η παράσταση επιχειρεί μια νέα προσέγγιση στο κείμενο του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Η πρεμιέρα έγινε στο Ηρώδειο (9/9) και παίχτηκε στο φεστιβάλ Αισχύλεια της Ελευσίνας (13/9) και το Φεστιβάλ Δάσους της Θεσσαλονίκης (16/9). Λόγω της μεγάλης επιτυχίας θα επαναληφθεί για τέσσερις μόνο παραστάσεις στην οδό Φρυνίχου: 26-27-28-29 Σεπτεμβρίου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η παράσταση «Το Νεκρό νερό», βασισμένη στον κύκλο τραγουδιών «Η ωραία μυλωνού» του Φραντς Σούμπερτ.

Ο σκηνοθέτης και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Θέμελης Γλυνάτσης, επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου με το μουσικό έργο του Σούμπερτ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση που βασίζεται στον αριστουργηματικό κύκλο τραγουδιών «Η ωραία μυλωνού», που συνδυάζει το ρομαντισμό του σπουδαίου συνθέτη με την τεχνολογία και το σύγχρονο θέατρο. Η παράσταση αναμένεται τον Μάιο του 2020 και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας.

Τενόρος: Χρήστος Κεχρής, Πιάνο: Τίτος Γουβέλης

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Άνοιξη του 2019, εγκαινιάστηκε το εκπαιδευτικό κομμάτι της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, στο πλαίσιο του οποίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα νέων τραγουδιστών της όπερας της ΕΛΣ, με τίτλο «Οι νέοι της Όπερας» παρουσίασε στο Θέατρο Τέχνης την όπερα του Μότσαρτ «Η μεγαλοψυχία του Τίτου».

Επιθυμία και των δύο φορέων είναι μέσα από τη συνεργασία αυτή να προβάλουν την ελληνική δημιουργία, να δώσουν βήμα σε σημαντικούς, αλλά και νεότερους δημιουργούς, να συμβάλουν στην εκπαίδευση καλλιτεχνών, καθώς και να γνωρίσουν στο κοινό νέα είδη μουσικού θεάτρου.